RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

G7-landene enige om tiltak

Sist oppdatert:
G7-gruppen sier de vil ta i bruk alle tilgjengelige midler for å takle finanskrisen.

Finansministerne og sentralbanksjefene fra USA, Canada, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Japan samlet seg fredag i Washington for å bli enige om tiltak som kan dempe krisen, som de siste ukene har ført til at finansinstitusjoner i USA og Europa har gått konkurs.

- G7-landene er enige om at dagens situasjon krever raske, og ekstraordinære tiltak, heter det i en i en pressemelding fra det amerikanske finansdepartementet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

«Besluttsomme skritt»
- Vi forplikter oss til å fortsette å arbeide sammen for å stabilisere finansmarkedene og støtte den globale økonomiske veksten, skriver de videre.

G7-gruppen har kommet fram til en plan hvor de er enige om å «ta besluttsomme skritt og bruke alle tilgjengelige midler for å støtte viktige finansinstitutioner».

Vil sikre finansiering
- På møtet i dag mellom G7­landenes finansministere og sentralbanksjefer ferdiggjorde vi en aggressiv handlingsplan, som skal takle uroen på globale finansmarkedet, sa USAs finansminister, Henry Paulson, på en pressekonferanse etter fredagens møte.

De lover å ta nødvendige skritt for å sikre at banker og andre finansinstitusjoner har tilgang til likvide midler og finansiering.

Finansinstitusjonene skal også ha mulighet til å reise kapital fra offentlige så vel som private kilder, slik at tilliten gjenopprettes. Bankene skal også få fortsette å låne ut penger til husholdninger og forretningsvirksomhet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere