Gå til sidens hovedinnhold

G7-landene enige om tiltak

G7-gruppen sier de vil ta i bruk alle tilgjengelige midler for å takle finanskrisen.

Finansministerne og sentralbanksjefene fra USA, Canada, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Japan samlet seg fredag i Washington for å bli enige om tiltak som kan dempe krisen, som de siste ukene har ført til at finansinstitusjoner i USA og Europa har gått konkurs.

- G7-landene er enige om at dagens situasjon krever raske, og ekstraordinære tiltak, heter det i en i en pressemelding fra det amerikanske finansdepartementet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

«Besluttsomme skritt»
- Vi forplikter oss til å fortsette å arbeide sammen for å stabilisere finansmarkedene og støtte den globale økonomiske veksten, skriver de videre.

G7-gruppen har kommet fram til en plan hvor de er enige om å «ta besluttsomme skritt og bruke alle tilgjengelige midler for å støtte viktige finansinstitutioner».

Vil sikre finansiering
- På møtet i dag mellom G7­landenes finansministere og sentralbanksjefer ferdiggjorde vi en aggressiv handlingsplan, som skal takle uroen på globale finansmarkedet, sa USAs finansminister, Henry Paulson, på en pressekonferanse etter fredagens møte.

De lover å ta nødvendige skritt for å sikre at banker og andre finansinstitusjoner har tilgang til likvide midler og finansiering.

Finansinstitusjonene skal også ha mulighet til å reise kapital fra offentlige så vel som private kilder, slik at tilliten gjenopprettes. Bankene skal også få fortsette å låne ut penger til husholdninger og forretningsvirksomhet

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken