Gå til sidens hovedinnhold

Ga advarsel til Petter Bogen

NALs komité for etikk og tvister konstaterer at sivilarkitekt Petter Bogens opptreden i etterkant av Holmenkoll-konkurransen er i strid med NALs etiske regler.

Komiteen anbefaler overfor NALs landsstyre at Bogen meddeles advarsel for dette. Bogen har anket avgjørelsen.

Komiteen har valgt å offentliggjøre kjennelsen før ankebehandlingen, fordi saken har vakt så stor oppmerksomhet, melder arkitektur.no.

I komiteens omfattende oppsummering av saken som beskrives i 18 punkter - konstateres det at Petter Bogen Arkitektkontor AS i Oslo deltok i konkurransen, melder Arkitektnytt.

Innlegg og brev

I et helsides innlegg i Aftenposten Aften 27. september 2007 kritiserte Bogen både vinnerforslaget og en egenrådig jury, illustrert med hans løsning, hvor han utdypet sine argumenter.

Og 12. oktober leverte Petter Bogen et brev til Oslo kommune ved byråden for kultur, og Forretningsutvalget, med kopi til Skiforbundet, Skiforeningen og NAL, bestående av fire problemstillinger og en konklusjon komiteen tolker som en påstand om at av de syv premierte og innkjøpte utkastene var det kun Bogens utkast som hadde slik understøttelse.

Bevisst forsøk

Komiteen finner at Bogens handlingsrekke fremstår som et bevisst forsøk på å oppnå at hans utkast til slutt velges som det prosjekt som skal legges til grunn for bygging av Nye Holmenkollen.

Bogen argumenterte at han hadde som mål å skape debatt. Komiteen har gjennomgått konkurranseprogrammet og anser ikke at Bogens argumenter er holdbare, legger til at han har hatt andre motiver utover det å skape debatt, aksepterer innlegget i Aften med visse innvendinger, mens brevet han sendte kommunen må ha hatt som mål at utkastet "Svev i 2011" til slutt skulle bli valgt til utførelse.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem