RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

Ga alle forlenget isolasjon

Sist oppdatert:
Full isolasjon i hele varetektsperioden for de tre terrorsiktede.

Ifølge retten kan de tre siktede i terrorsaken både ødelegge bevis og tilrettelegge forklaringene sine, hvis de ikke må sitte i full isolasjon i hele varetektsperioden. Det melder NTB.

Full isolasjon kan bare ilegges for to uker av gangen, og politiet må derfor be om forlengelse annenhver uke.

Oslo tingrett konkluderer med at sakene deres ikke står i noen vesentlig annen stilling enn under fengslingsmøtene for rundt to uker siden.

Kjennelsen anket Mikael Davud (39) på stedet, mens David Jakobsen (31) og Shawan Sadek Saeed Bujak (37) vil drøfte spørsmålet med sine forsvarere før de tar stilling til eventuell anke.

For Bujaks del har tingretten vurdert mistankegrunnlaget på nytt, i og med at han har begjært seg løslatt. Tingrettsdommer Terje Lundby Michaelsen sammenligner sakene til Bujak og Jakobsen og mener at grunnlaget for mistanke «er noe tynt» for Bujaks del, slik lagmannsretten mener det er for Jakobsens.

Det ble torsdag stilt spørsmålstegn fra advokatene om PST har dratt disse to inn i saken, for å kunne ta den antatte hovedmannen Mikael Davud. Årsaken er at norsk lov ikke gjør det mulig å dømme en enkeltperson for terrorisme.

Les også: Avsluttet overvåking av terrorsiktede

Michaelsen deler imidlertid også lagmannsrettens vurdering når det gjelder beviser som ennå ikke er framlagt. Borgarting lagmannsrett tar høyde for at Politiets sikkerhetstjeneste har beviser og opplysninger fra hemmelig etterforskning som ennå ikke er framlagt.

Kjennelsene blir av advokatene tolket slik at Jakobsen og Bujak må løslates såfremt PST ikke kommer med noe nytt ved neste fengslingsmøte om to uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere