RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga Haakon-skulptur i gave til kongeparet

Oslo (NTB): Oslos ordfører Fabian Stang overrakte kongeparet en miniatyrskulptur av kong Haakon da han kom til audiens på Slottet i i anledning kongen og dronningens 75-årsdager.

Bronseskulpturen er Oslo kommunes gave til jubilantene Det er en miniatyrutgave av Nils Aas' bronseskulptur av Kong Haakon VII, laget til hans 100-års dag 3. august 1972. Skulpturen står i full størrelse på 7. juni-plassen ved siden av Slottsparken.

- Jeg er glad for at vi har kunnet oppbevare miniatyrskulpturen i Rådhuset fram til nå, men gleder meg over at den nå skal få en mer sentral plassering på Slottet, slik at forhåpentligvis mange flere kan få se den, sier ordføreren.

Modellen er cirka en meter høy og viser kong Haakon stående framoverlent med uniformsluen holdt i sin høyre hånd foran brystet.

Miniatyren ble først laget i gips, før den ble støpt i full størrelse. Støpeprotokollene viser at miniatyrutgaven sannsynligvis ble støpt i bronse først i 1975 eller 1975, altså etter at skulpturen i full størrelse ble avduket i 1972.

Miniatyrutgaven av Haakon VII ble karakterisert som «et betydelig kunstverk» da den ble gitt Oslo kommunes kunstsamlinger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere