RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga ikke beskjed om forsikringsoppgjør

Sist oppdatert:
Tre måneder etter at forsikringsoppgjøret var kommet inn på advokatens konto, visste hans klient fortsatt ikke at han hadde fått penger fra forsikringsselskapet.

Nå har advokat Raymond Engelsen fått refs av Advokatforeningen for ikke å ha ivaretatt klientens interesser, skriver Bergens Tidende.

Fredrik Stenevik ble utsatt for en trafikkulykke i mai 2000 og måtte slutte i jobben som sjåfør. Stenevik krevde erstatning fra forsikringsselskapet If gjennom sin advokat, Raymond Engelsen. Men Stenevik følte etterhvert at jobben om å få erstatningen, gjorde han hovedsaklig selv. Han var misfornøyd, og skiftet advokat.

Den nye advokaten sendte inn et krav til If på 1,3 millioner kroner i midten av juni i år, men da svaret kom tilbake, ble de begge overrasket:; det er allerede utbetalt 652.575 kroner til Stenevik fra If forsikring. Beløpet var betalt for flere måneder siden til Engelsens kundekonto. Det hadde Stenevik aldri fått vite.

Ifølge BT hadde If sendt fire brev til Engelsen der de kom med et tilbud om oppgjør, men mottok ikke svar fra advokaten. I det tredje brevet gjorde de det klart at hvis heller ikke det brevet ble besvart, ville de tolke det som en aksept av tilbudet og pengene ville bli utbetalt. En måned senere ble pengene overført til hans konto.

Engelsen har forklart at han i den perioden møtte veggen og klarte ikke håndtere arbeidet. Han hadde ikke fått med seg at pengene var kommet inn på konto. Stenevik klaget ham inn for Advokatforeningens disiplinærutvalg, som konkluderte med at Engelsen hadde brutt god advokatskikk.

- Jeg står til ansvar for at jeg har dummet meg ut, men jeg føler meg sikker på at denne avgjørelsen vil bli endret, sier Engelsen til avisen. Han har sendt avgjørelsen videre til disiplinærnemnden for en ny vurdering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere