RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga Jackson dødsdopet

I AVHØR: Conrad Robert Murray var Jacksons livlege og var tilstede da popstjernen fikk hjertestans. Lørdag ble han avhørt av LA-politiet. Han har ikke status som mistenkt i saken, men er blitt avhørt som vitne.
I AVHØR: Conrad Robert Murray var Jacksons livlege og var tilstede da popstjernen fikk hjertestans. Lørdag ble han avhørt av LA-politiet. Han har ikke status som mistenkt i saken, men er blitt avhørt som vitne. (Scanpix)
Sist oppdatert:
Legen Conrad Murray kjøpte og ga Michael Jackson Propofol før han døde.

(SIDE2:) Ifølge Los Angeles Times oppbevarte Conrad Murray Propofol innelåst i sitt eget medisinskap mens han jobbet for Michael Jackson.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Kjøpte stoffet
Han skal ha gitt Jackson en sprøyte med stoffet for at Jackson skulle få sove for så å gå og ta noen telefonsamtaler. Da han kom tilbake til Jackson, pustet ikke artisten.

Etterforskerne i Jackson-saken fant at Conrad Murray hadde fått kjøpt Propofol ved et apotek i Las Vegas da de raidet apoteket forrige uke. Nå har det kommet fram at Murray helt siden første avhør har sagt at han ga Jackson Propofol. Ifølge kilder LA Times har vært i snakk med, hadde Jackson brukt anestesistoffet i nesten 10 år.

Dette stemmer godt overens med tidligere opplysninger som sier at Jackson reiste med en «mobil klinikk» hvor enn han dro fra midten på 1990-tallet.

Murray har sagt at han ga Jackson Propofol av og på etter hvor ille søvnproblemene hans var. Legen har sagt at dette aldri hadde vært noe problem før, og at det var derfor han gikk ut for å ta en del telefonsamtaler til kolleger og familie.

Uaktsom oppførsel
Ifølge LA Times skal etterforskningen nå rette seg mot om Murray skal ha hatt lov til å gi Jackson stoffet som regnes som kun til bruk på sykehus. De vil også etterforske om han kan siktes for å ha opptrådt uaktsomt da han forlot Jackson etter å ha gitt ham sprøyten.

Avisen skriver at obduksjonsrapporten holdes tilbake etter påtrykk fra Los Angeles-politiet. Årsaken skal være at den viser at Propofol ikke var det eneste stoffet som drepte Jackson og at Jackson har brukt stoffet lenge før Murray ble hans faste lege. Dermed kan Murray slippe en tiltalte for uaktsomt drap.

Han er imidlertid ikke den eneste legen som etterforskes. Fire andre leger knyttet til Jackson er også i politiets søkelys uten at de er blitt navngitt. Murrays advokat, Edward Chernoff, sier at han er lite glad for at bare hans klient er trukket fram. Men han sier til LA Times at Murray ikke var klar over hvilke «uvanlige» problemer Michael Jackson hadde før han valgte å bli hans lege på heltid og flytte til Los Angeles

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere