Ga Nato-sjefen bakoversveis

Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Forsvaret bød på terrorshow da Nato-sjefen besøkte Oslo.

06.11.09 20:14

Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen fikk bokstavelig talt bakoversveis da han fredag besøkte Akershus festning sammen med statsminister Jens Stoltenberg, forsvarsminister Grete Faremo og forsvarssjef Harald Sunde. I vinden fra rotorbladene til et helikopter fikk Fogh Rasmussen se en gruppe spesialsoldater fire seg ned fra luften, overmanne en gjeng «terrorister» med våpen og pansret kjøretøy og løse en dramatisk gisselaksjon på bakken.

Dramaet var som hentet ut av en actionfylt dansk tv-krim.

Se video her (Forsvarets mediesenter)

- Overbevisende
- Det var en overbevisende øvelse som viser det norske Forsvarets evne til å bekjeme den nye tids trusler, blant annet det at terrorister tar gisler, svarte den ferske Nato-sjefen da han mediene spurte om en kommentar etter forestillingen.

Sjelden forestilling
Det er første gang en demonstrasjon av denne størrelsen med både Forsvarets spesialkommando og Telemark bataljon blir vist for åpen scene, opplyser Forsvaret.

- Vi skal ikke gjemmes bort
Sersjant Tom Erik Holmen fra Telemark bataljon snakket med statsministeren og Nato-sjefen like etter demonstrasjonen.

- De spurte litt om hvordan jeg hadde det da jeg var i Afghanistan og innholdet i den jobben vi gjorde da. Vi snakket også litt om hvordan situasjonen er i Afghanistan i dag. Så stilte de noen spørsmål om utstyret vi bruker og hvordan vi trener, sier Holmen ifølge Forsvarets mediesenter.

Holmen uttrykker tilfredshet med at Forsvaret for vist seg fram på denne måten.

- Vi skal ikke gjemmes bort. Det er viktig at både folket og politikere ser og lærer om det vi holder på med. Bare på den måten kan vi øke folks forståelsen for den jobben vi gjør, sier han.

Nato-sjefen besøker Norge som en del av en rundreise for å be om støtte blant Nato-landene til økte bidrag i Afghanistan.

LES OGSÅ: Ber Norge om større bidrag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.