RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gå ned 2 kilo til nyttår

Sist oppdatert:
GI-metoden får deg ned i vekt på kort tid.

(SIDE2): Føler du at ribbefettet og sjokoladen allerede har lagt seg rundt magen? Det finnes råd du kan følge som hjelper på bare et par dager. Da kan du bli kvitt et par kilo og i tillegg få mer energi og bedre humør på kjøpet. Det skriver den svenske avisen Expressen onsdag.

- GI-diett gir raske resultater. Det er ikke uvanlig at man går ned mellom tre til fem kilo allerede første uken, sier kostholdsveileder Ewa Söderström Skiöldebrand på GI-viktkoll i Sverige.

Forklaringen er at du kutter drastisk ned på de «raske» karbohydratene og øker inntaket av protein og fett. Eksempler på hvor du finner raske karbohydrater er blant annet i hvitt brød, hvit ris, mange frokostblandinger og godteri.

Kutter du ned på dette, vil fettforbrenningen øke og du mister dessuten en del væske ettersom karbohydratrik kost binder væsken i kroppen.

- Man behøver ikke å gå og være sulten. Det er heller mange som syns det er vanskelig å skulle spise så mye, sier Skiöldebrand.

Hva er GI-metoden?
GI står for glykemisk indeks. Fedon Lindberg sine kostholdsråd er basert på glykemisk indeks som er en indeks hvor karbohydrater rangeres etter hvor raskt de tas opp i kroppen. Dette innebærer blant annet en kost hvor det er en stor reduksjon på brød, ris og poteter og økt inntak av proteiner, stikk motsatt av tradisjonell norsk kostholdsoppfatning.

For å få full oversikt over hva glykemisk indeks er så sjekk ut denne siden. (Ekstern lenke)

Prøv å spise mat med mye proteiner, dropp raske karbohydrater og bytt ut det du drikker med vann i løpet av en uke. De fleste av stjernene sverger til proteinrike dietter og GI-metoden er nær beslektet med Atkins som er bevist den slankemetoden man går fortest ned i vekt av. Du blir slankest med Atkins

Les saken: Fedon Lindberg angrer

Også trening er viktig. Sjekk hvordan du får treningsvaner her: Slik får du treningsvaner

Les også: Spiste fett - ned 20 kilo

Les også: Advarer mot for lite fett

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere