*Nettavisen* Nyheter.

Gå ned i vekt og sov godt

UROLIGE: Kvinner har oftere mareritt enn menn fordi de tar med seg hverdagens bekymringer inn i drømmenes verden. Foto: (Foto: Colourbox.com)

Nøkkelen til en god natts søvn kan være å gå ned i vekt.

(SIDE2): De som følger en lavkaloridiett sover best om natten, melder den britiske avisen The Daily Mail. Det er finske forskere som står bak en ny studie som viser at vektreduksjon er et svært effektivt søvnmiddel.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sover bedre
Jo mer vekt man går ned, jo bedre sover man, skal vi tro rapporten fra Kuopio University Hospital. Etter å ha undersøkt søvnmønsteret til 81 overvektige med dårlig søvnkvalitet, kom forskerne fram til at en restriktiv diett var det beste tiltaket.

De som gikk ned over 15 kilo ble faktisk helt kvitt søvnproblemet.

- Det ser ut til å være en klar sammenheng. Lavere vekt og mindre kaloririk diett er den mest effektive måten å kurere søvnplager, hevder Dr. Henri Tuomilehto.

Han legger til at vekttap selvfølgelig ikke er å anbefale dersom man ikke i utgangspunktet er overvektig.

Mange sliter
Overvektige har ofte søvnforstyrrelser i form av søvnapné, snorking og dårlig respirasjon. Det er denne gruppen pasienter som vil ha størst utbytte av å gå ned i vekt.

Insulinnivå, blodtrykk og kolesterol ble også betydelig forbedret hos testdeltakerne.

Dersom man har noen kilo for mye og sliter med søvnen, kan man altså med fordel prøve å redusere matinntaket, skal vi tro de finske forskerne ved Kuopio University Hospital.

LES OGSÅ:Sov deg unna forkjølelsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag