*Nettavisen* Nyheter.

Ga svar om kvinners kåthet

Redaktørene Ida Roggen og Tonje Tornes har vært på nett-treff og svart våre lesere på spørsmål om de utroligste ting. Les svarene her.

26.01.06 16:11

(SIDE2:) I vår utkommer boka «Rosa prosa» som er en samling tekster skrevet av unge kvinner. Redaktørene Ida Roggen og Tonje Tornes har sett seg lei av det objektiviserte bildet på kvinnens kåthet som fremstilles gjennom media, og vil ta tilbake kvinnens subjektive opplevelse av sin egen kåthet. Derfor inviterte de jenter til å skrive sine personlige opplevelser om hvordan det var å oppleve hvordan kroppen forandret seg og kjenne på sin egen drift.

  • Se svarene fra de to nederst

- Gjennom samtale, og historier blir man sikrere på hva en selv mener og tenker om tingene. Dette skaper igjen rom for selvstendighet og identitet, noe som vi også vil oppnå med denne boken. Alle jenter er kåte, men det er viktig at det finnes rom for at vi er det på vår egen måte, sier Tornes til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gyldendal

Vil du vite mer om hvilke tanker som ligger bak boken? Eller få tips om hvordan du kan lære deg å sette ord på tingene? Torsdag kl 15 var redaktørene til nettprat her på Side2.

Roggen og Tornes mener vi jenter mangler kulturelle myter som gir et realitstisk bilde på kvinners kåthet. Dette beskriver de i forordet til boka.

«Vi kunne ikke alltid identifisere oss med denne sprengkåte superjenta. Hvor kunne vi få høre om jenta som er kåt uten å være spesielt sexy eller vellykket? Om hun som er kåt på feil sted, til feil tid og på feil måte? Og hvor var historien om jenta som opplever kåthet lenge før hun har gjort en eneste seksuell erfaring?»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.