RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga to minutter til det norske folk

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)
Sist oppdatert:
10.000 mennesker hyllet president Barack Obama foran Grand Hotel.

GRAND HOTEL (Nettavisen): Tusener på tusener kledte seg godt og møtte opp på Eidsvoll Plass foran Grand Hotel for å hylle USAs president på den grande balkongen.

(I bunn av saken kan du se de første bildene fra banketten)

President Barack Obama og førstedamen Michelle kom ut på balkongen klokken 19 for å bli hyllet av de 10.000 menneskene som hadde møtt opp på Eidsvoll Plass.

Demonstrantene som også hadde tatt turen opp til Grand, ble totalt overkjørt av jubelen og applausen til alle de fremmøtte som ville hylle fredsprisvinneren.

Presidentparet vinket og smilte til de fremmøtte. Men etter snaut to minutter trakk de seg tilbake for å fortsette med banketten på Grand Hotel, hvis meny er strengt hemmelig helt til maten er satt på bordene.

Banketten har, i likhet med selve fredsprisen, måtte tåle kritikk - og har blitt kalt en «sponsormiddag».

Les også: - Jagland, dette var unødvendig!

Får ikke være med
SV-leder Kristin Halvorsen og Sp-leder Liv Signe Navarsete må vike til fordel for næringslivsledere med ektefeller, som representerer bedrifter som sponser Nobelkonserten i Oslo Spektrum.

Fra regjeringen deltar kun utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap), kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Les også: Damenes nektes adgang

Håpet om å fange «sitt Obama-øyeblikk» kan nok briste for mange: To meter høye, doble gjerder danner en svær jernring rundt det fasjonable hotellet - og store politistyrker vokter området.

Strømmer på
- De som ser best, står cirka 20 meter fra inngangsdøren. Folk kjemper om plassene og presser seg fremover. Det strømmer på med folk hele tiden fra T-banestasjonene, forteller Nettavisens reporter på stedet.

Fakkeltoget med demonstranter, som startet på Jernbanetorget, nådde aldri fram til Eidsvoll Plass på grunn av folkehavet.

Personlig hilsen
Hotellet hilser sin mest prominente gjest slik på sine hjemmesider:

«Mr. President, Since you´re out there for us, we´ll be in here for you.»

Slik så det ut da Obama kom ut:

2649

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere