RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga treningsgaver i mammas minne

Sara Svortevik (12 år, datter til Lena Tangen Kvalnes) og Lovise Hiis Bergh (13 år, stedatter til Lena Tangen Kvalnes) ga et flott treningsapparat for lårmuskler til Pusterommet på Haukeland Universitetssykehus. Broren deres kunne ikke være til stede på utdelingen. (Foto: KATRINE SUNDE, HUS)
Sara Svortevik (12 år, datter til Lena Tangen Kvalnes) og Lovise Hiis Bergh (13 år, stedatter til Lena Tangen Kvalnes) ga et flott treningsapparat for lårmuskler til Pusterommet på Haukeland Universitetssykehus. Broren deres kunne ikke være til stede på utdelingen. (Foto: KATRINE SUNDE, HUS)
I morens minne ga Sara og Lovise bort treningsapparater som skal være med å styrke opptreningen til kreftpasienter.

(BERGENSAVISEN.NO): – Gavene er i Lenas ånd. Hun tenkte alltid på andre foran seg selv. Å kunne bidra for var akkurat slik hun ønsket det, sier Ulf Hiis Bergh til Bergensavisen.

For snart ett år siden døde hans kjære samboer Lena Tangen Kvalnes. Som minnegave ønsket hun seg penger til Haukeland sykehus og Sunniva-klinikken gjennom Facebook-gruppen «Pay It Forward» som hun startet da hun ble kreftsyk. Nylig ble gavene overrakt av døtrene.

Får trene bedre

Pengegavene som kom inn som minnegaver ble brukt til et nytt treningsapparat til treningsrommet til kreftpasientene, også kalt Pusterommet. Treningsrommet hører inn under KOR (Kreftsenter for opplæring og rehabilitering). Det ble også gitt penger til en ny sykkel til Sunniva-klinikken. Resten av pengene ble gitt til organisasjonen Odd Fellow.

Treningsmaskinen til Pusterommet var et konkret ønske fra sykehuset når de fikk spørsmål om hva de hadde behov for. Haukeland Universitetssykehus er svært takknemlig for gaven.

– Utstyret bidrar til større variasjon i forhold til styrketrening til pasientene og det betyr mye for oss å få slike gave, sier Inger Thormodsen, leder for KOR (Kreftsenter for opplæring og rehabilitering).

Helse Bergen skrev om overrekkelsen av treningsapparatet på Pusterommet før helgen.

Merket med organisajonen Lena startet.

Stort engasjement

BA har tidligere skrevet om Lenas store engasjement. Lena fikk kreftdiagnosen i september 2013. Etter en cellegiftrunde i slutten av november bestemte hun seg for å glede de som må tilbringe julen på sykehus.

Desember brukte til å samle gaver til de som må tilbringe julen på sykehuset, samtidig som hun gikk på cellegiftkurer.

– Jeg har alltid vært en person som liker å gi til andre, og når du blir syk skjønner du hva som er viktig i livet, sa hun til BA da.

Siden fortsatte hun å samle inn gaver og penger gjennom Facebook-gruppen «Pay It Forward too» som samlet inn penger og gaver til barn og unge på sykehus. Da Lena ble borte har en god venninne fortsatt engasjementet.

– Det er utrolig flott at engasjementet hennes kan få leve videre, sier Hiis Bergh.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Lena Kvalnes samlet inn penger til kreftrammede og barn som må tilbringe julen på sykehus. Dette bildet er tatt i desember 2013. FOTO: ARNE RISTESUND (Foto: ARNE RISTESUND)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere