Gå til sidens hovedinnhold

Gabby Petito døde av kvelning – nye teorier om kjæresten

Gabby Petitos obduksjonsrapport er klar.

Amerikanske myndigheter satte i september i gang et omfattende søk etter den 22 år gamle Gabrielle «Gabby» Petito. Familien meldte henne savnet 11. september, og nyheten utløste en enorm mobilisering i sosiale medier for å finne henne.

Petito og kjæreste Brian Laundrie la ut på en reise gjennom USA i juli i en ombygd varebil. Planen var å besøke nasjonalparker vest i USA. Laundrie var imidlertid alene da han kjørte bilen tilbake til sine foreldre i Florida 1. september.

Petito ble funnet død 22. september. Tirsdag ettermiddag sier politiet at hun døde av kvelning, melder blant andre Fox News.

Kroppen lå utendørs i 3-4 uker før den ble funnet, ifølge rettsmedisiner i Teton County, Brent Blue.

Tre teorier

Brian Laundrie har vært savnet siden 13. september, og betegnes som en «interessant person» i forbindelse med kjærestens død. Store styrker har lett etter ham i Floridas villmark og Carlton Reserve, stedet der Laundrie sa til foreldrene at han skulle.

Eksperter på overlevelse i villmarken sier til Business Insider at det nå etter 29 dager er lite sannsynlig at Laundrie kunne overlevd slike tøffe forhold. En av ekspertene, Robert Urban, lanserer tre mulige scenarier. En av dem er at Laundrie får hjelp og forsyninger fra noen. En annen mulighet er at han ikke oppholder seg i villmarken lengre, men lever i skjul et sted i sivilisasjonen. Den tredje og siste muligheten er at han er død.

Les også

Klar beskjed til broren: - Meld deg til politiet

– Hvis han blir «reddet»

Urban sier at ett av de viktigste verktøyene for å kunne overleve i villmarken er å ivareta håpet om å bli funnet.

– Overlevelse er basert på håpet om at man kommer til å bli reddet, sier Urban, en tidligere amerikansk marinejeger.

Les også: Savnede Gabby (22) funnet død – nå er samboeren forsvunnet

– Når man gjør det, kommer livet til å bli bedre, og man kommer tilbake med venner og familie, og kommer tilbake til det normale. Så det er en stor, positiv mental greie, selv for erfarne gutter som meg selv, sier han til Insider.

– Så i dette spesifikke scenariet, hvis denne fyren blir reddet - «reddet» - kommer ikke livet hans til å bli bedre enn det var tidligere, legger Urban til, og henviser til de juridiske utfordringene Laundrie kan stå overfor hvis han blir funnet.