RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gabrielsen støtter Røkkes EU-kamp

Sist oppdatert:
Næringsminister Ansgar Gabrielsen har kastet seg inn i Aker Kværners og Kjell Inge Røkkes kamp mot konkurransekommissær Mario Monti. Nå har Gabrielsen sendt brev til EU
Det er Aftenposten som melder dette.

Næringsminister Ansgar Gabrielsen har sendt et brev til EU hvor han ber Kommisjonen om å utsette behandlingen av et krav på 860 millioner kroner mot Aker Kværner.

Saken gjelder subsidier det tyske Aker Kværner-verftet Warnow fikk under privatiseringen etter oppløsningen av Øst-Tyskland. Aker Kværner har bedt om at behandlingen utsettes til etter at et beslektet krav på 560 millioner kroner er endelig avgjort i EF-domstolen.

"I lys av den økonomiske viktighet av de kommende beslutningene sammen med sakens kompleksitet, vil jeg vennligst be deg om å avvente konklusjonene fra EF-domstolen før det tas en beslutning i saken med de påstått for mye subsidiene", heter det i et brev som Gabrielsen sendte til EU-kommissær Monti mandag, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere