RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gabrielsens superlag (Ny)

Sist oppdatert:
For å samle den absolutte toppkompetansen på Oslo Børs, har næringsminister Asgar Gabrielsen fått med seg Opticom-topp Robert Keith og industribygger Jens P. Heyerdahl i et nytt investeringsselskap
(Som vi håper de fleste har fått med seg, så var altså denne saken iMarkedets aprilspøk)

Næringsministeren er nå desperat for å få i gang næringsutviklingen i Norge. Derfor lanserer han nå et nytt investeringsselskap, som vil få en kapitalbase på svimlende 3 milliarder kroner. Gabrielsen har fått med seg toppkanoner fra næringslivet for å dra i gang satsingen, og to av disse er den tidligere Orkla-sjefen Jens P. Heyerdahl og Opticom-topp Robert Keith.

Næringsministeren viser til at både Heyerdahl og Keith har bidratt til ny industri i Norge på hvert sitt vis.

- Vi trenger slike folk som tenker utradisjonelt, sier Gabrielsen til iMarkedet.

Etter det iMarkedet forstår vil Jens P. Heyerdahl få tittelen konsulent, og ha et hovedansvar for å påvirke styremedlemmene i de selskapene man investerer i.

Heyerdahl var ikke tilgjengelig for kommentar onsdag morgen.

Opticom-topp Robert Keith sier imidlertid til iMarkedet at det særlig er de nye endringene i skatteforslaget til regjeringen som interesserer ham.

Det nye investeringsselskapet skal investere i alt fra småbryggerier til ny teknologi som kan gjøre gråstein til gull.

Investeringsselskapet tar navnet Rosengren, etter den tidligere svenske næringsministeren Bjørn Rosengren. Bakgrunnen for navnet er at man ønsker å bevise overfor svenskene og resten av verden at Norge ikke er den siste "Sovjet-staten".

Etter et kompromiss med Carl I. Hagen og Frp. vil de nye selskapene til investeringsselskapet Rosengren bli lokalisert på Fornebu. På denne måten skal visjonene rundt IT-parken bli realisert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere