RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gaddafi blir liggende på is

Foto: Saad Shalash (Reuters)
Sist oppdatert:
Ønsker å granske dødsfallet til Muammar al-Gaddafi.

Den libyske diktatoren Muammar al-Gaddafi (69) skulle angivelig gravlegges 24 timer etter at døden inntraff, noe som er i tråd med muslimske ritualer.

Nå har imidlertid Det nasjonale overgangsrådet (NTC) besluttet å utsette begravelsen i «noen dager», som skal skje på et hemmelig sted.

Liket til eksdiktatoren blir dermed liggende på et kjølerom i havnebyen Misrata inntil videre, melder Al Jazeera.

- Finne et trygt gravsted
Årsaken til utsettelsen er at NTC ønsker å finne et trygt gravsted for Gaddafi, samt tillate en granskning av dødsårsaken.

Flere videoer av pågripelsen til Gaddafi viser en grotesk behandling av den forhatte diktatoren. Amatørvideoene viser at en blodig Gaddafi blir mishandlet av en libysk mobb i Sirte.

Det er fortsatt uklart når og hvor Gaddafi døde, men ifølge en rekke meldinger ble han skutt i hodet først etter pågripelsen. Libyas fungerende statsminister Mahmoud Jibril sier at Gaddafi døde som følge av en skuddskade i hodet som han fikk under en skuddveksling.

Ifølge noen meldinger skal Gaddafi ha blitt truffet i hodet da ambulansen havnet midt i kryssilden i Sirte på vei til sykehus.

Hittil har det ikke dukket opp noen videoer av selve likvideringen av Gaddafi.

- Han fortjente det
FNs høykommissær for menneskerettigheter reagerer kraftig på behandlingen av den skadeskutte Gaddafi, og ønsker å granske omstendighetene rundt dødsfallet.

En høytstående NTC-representant sier han tviler på at Gaddafi ble drept med fullt overlegg.

- Selv om ha ble drept med fullt overlegg, så mener jeg at han fortjente det, sier Mohammed Sayeh til BBC.

- Om de dreper ham tusen ganger, så vil det fortsatt ikke være nok for det libyske folk. Vi har mistet over 70.000 av våre beste menn på grunn av dette monsteret, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere