RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gaddafi ønsker fredsforhandlinger

Foto: Nasser Nasser (Ap)
Sist oppdatert:
- Det blir ingen forhandlinger så lenge du dreper libyere, var svaret fra opprørerne.

Mandag kriget opprørere mot Gaddafis styrker ved Ras Lanuf. Der ligger et av de store oljelagrene. Gaddafis fly bombet byen øst for Tripoli, men styrkene lojale til Gaddafi klarte ikke å ta byen.

I byen Misurata ble det rapportert om kamper mellom opprørere og Gaddafis soldater. 40 krigere fra begge sider ble drept.

Vest for Tripoli ble byen Zawiyah angrepet på fjerde dagen. En talsperson for opprørerne beskriver en bykrig der Gaddafis tanks ruller inn dag etter dag i et forsøk på å ta kontroll med byen.

- For fjerde dag på rad har de kommet, og for fjerde gangen har vi drevet dem tilbake . De er fremdeles øst, vest og sør for byen og de vil komme tilbake. Vi har lite forsyninger og medisiner. Vi trenger bistand. Vi trenger hjelp.

- Gi samtaler en sjanse
Gaddafis styrker forsøker nå å vinne tilbake områder som er tapt til opprørerne siden opprøret startet i midten av februar.

Mandag gikk tidligere statsminister Jadallah Azous al-Talhi på nasjonal tv med en oppfordring til opprørernes ledere i Benghazi. Samtidig rapporterte to arabiske aviser og al Jazeera at Gaddafi nå ønsker en fredsavtale.

- Gi nasjonale samtaler en sjanse til å løse denne krisen, og til å stoppe dette blodbadet. Gi ikke utlendinger en sjanse til å ta vårt land igjen, sa al-Talhi, skriver Washington Post.

- Avvist
Opprørerne avviste oppfordringen til fredssamtaler.

- De har bedt om kontakt, men rådet har avslått sier talsperson Jalal el-Gallal for opprørsledelsen i Benghazi.

Mohamed Fanoush, et byrådsmedlem i Benghazi som nå støtter opprørerne forklarte i klartekst hvorfor man ikke ønsker fredssamtaler med Gaddafi.

- Vårt svar var: Det blir ingen forhandlinger så lenge du dreper libyere, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere