RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Jonas Gahr Støre kom meg sin varmeste anbefaling til polsk malerfirma som kaller seg malermester - uten å være det-
Jonas Gahr Støre kom meg sin varmeste anbefaling til polsk malerfirma som kaller seg malermester - uten å være det- Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix/Faksimile

Gahr Støre anbefaler malerfirma som kaller seg malermester - uten å være det

Sist oppdatert:
Jonas Gahr Støre brukte et polsk firma til å male huset sitt utvendig. Og gir sin anbefaling i et brev.

I siste utgave av fagbladet Maleren kommer det frem at Jonas Garh Støre brukte firmaet Polsk.Malermesteren.pl for å male huset sutt sommeren 2011. I etterkant skrev han et afbefalingsbrev som ligger på firmaets hjemmeside. 

- Gir Kospin min anbefaling

«Arbeidslaget viste gode ferdigheter og løste avtalte oppgaver og flere nye oppgaver underveis i arbeidet, Han var tilgjengelig og imøtekommende og viste seg fullt pålitelig. Jeg gir Kospin min anbefaling og håper andre bil ha samme glede av hans samvittighetsfulle arbeid som vi hadde.» står det i brevet som Støre undertegnet i mars 2012. 

Tittelenmalermester kan kun brukes av de som innehar et fagbrev som malermester.

Artikkelen fortsetter under bildet.


- Utilgivelig

– Det er helt utilgivelig at våre ledende politikere kan håndtere det på en så dum måte, sier Lars Barg som leder Maler- og Byggtapetsermesternes Landsforbund (MLF) til Maleren

Støre går langt i å beklage valg av maler for snart fire år siden.

– Jeg har tidligere brukt mesterbedrifter til malerarbeid hjemme. Da jeg skulle male huset utvendig sommeren 2011, ble jeg kontaktet av et firma som fremsto som seriøst og skikkelig, med gode referanser og arbeidet ble gjennomført etter avtale. Siden den gang har jeg lært mye om utviklingen i byggebransjen, og kanksje særlig i malerbransjen og privatmarkedet. Det har understreket at vi også som privatperson må være på vakt i forhold til de som utfører arbeid i dette markedet, sier Støre til Maleren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jonas Gahr Støres hus ble malt av det polske firmaet i 2011. BIldet er fra 2009.

Mener Støre var naiv

Fellesforbundet er ikke spesielt fornøyd med Jonas Gahr Støres valg.

– Støre fremstår som en som prøver å være seriøs, som har handlet i god tro, men vært litt naiv. For arbeidslivet i dag er ikke som før. Det som står i brosjyrene og hjemmesidene behøver ikke være sant, sier Steinar Krogstad, forbundssekretær i Fellesforbundet, til Dagens Næringsliv.

Innehvaer av malerfirmaet Tomasz Kospin forklarer firmanavnet med manglende kunnskap da han startet opp:

- Det er en gammel historie. Ingen fortalte meg for mange, mange år siden hvilke regler som gjelder for å bruke malermester i Norge, sirer han til Maleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere