RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gahr Støre sjekker Naoroz

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har sendt en representant for å sjekke tilstanden til lille Naoroz på Haukeland sykehus.

(iBergen.no) Den ti år gamle afghanske jenta reddet mest sannsynlig livet da Jonas Gahr Støre forbarmet seg over henne under et offisielt besøk til Afghanistan. Ti-åringen ble kraftig forbrent da en oljelampe eksploderte i familiens hjem, og kjempet for livet da utenriksministeren sørget for at hun fikk haik med hans fly til Bergen 20. januar.

God bedring
Etter intensiv behandling ved brannskadeavdelingen på Haukeland sykehus, er hun nå på bedringens vei. Blant annet har hun gjennomført to hudtransplantasjoner og er nå opp på bena.

Tirsdag var Afghanistan-koordinator Stig Kraavik i utenriksdepartementet (UD) på sykehuset for å orienteres om jentas tilstand. Og tilbakemeldingene var positive.

- Medisinsk har det gått bra, og hun tilheles raskere enn forventet. Da jeg så henne var hun oppe av sengen, gikk og snakket. Så snart hun er helt frisk skal vi planlegge hennes retur tilbake til hjemlandet, forteller Kraavik til iBergen.no.

Utenriksministeren selv skal ikke ha noen konkrete planer om offisielt sykebesøk til jenta han reddet livet til. Men det skal være muligheter for en privat visitt dersom han er i området. Ifølge Gahr Støres kalender reiste han til Rogaland tirsdag som en del av «Regjeringen ut i landet».

- Uvanlig tilfelle
Trolig ønsker statsråden å unngå potensiell kritikk om at han benytter seg av jentas tragedie for en fotomulighet.

- Er det vanlig at UD engasjerer seg i enkeltpasienter så sterkt som her?

- Nei, det er ikke vanlig. Det er første gang, faktisk. Men dette er et veldig spesielt tilfelle, avslutter Kraavik.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere