Gå til sidens hovedinnhold

Gallerieier nekter for å ha solgt falsk «Sinnataggen»

Oslo (NTB): Gallerieieren (69) som står tiltalt for å ha solgt en falsk kopi av «Sinnataggen», nekter for å ha gjort noe ulovlig og hevder den er støpt av Gustav Vigelands sønn.

Ifølge tiltalebeslutningen solgte gallerieieren den ulovlig fremstilte kopien for 283.500 kroner til en privatperson i oktober 2011. Gallerieieren nektet straffskyld da rettssaken startet i Oslo tingrett mandag, melder NRK.

Etterforskningsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt har tidligere sagt til NTB at det er en kjent gallerieier som står bak salget. Skjold mener det kan være seks til åtte tilsvarende falske versjoner av «Sinnataggen» ute på markedet.

Da saken ble kjent, sa museumsleder Jarle Strømodden ved Vigeland-museet i Oslo at de har god kontroll over hvor de ulike eksemplarene av «Sinnataggen» befinner seg. Han synes at de som har laget forfalskningen, har gjort en dårlig jobb.

- Jeg er skuffet over at kopien er så elendig utført. Skal man først kopiere, bør man i det minste legge litt arbeid i det, sa Strømodden. (©NTB)

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt