*Nettavisen* Nyheter.

Galleriet mot tidenes tall

Kjøpesenteret Galleriet går så det suser. Noe av årsaken har Klostergarasjen.

(iBergen.no) Selv om det er noen dager igjen av året, har Galleriet slettet den gamle omsetningsrekorden på 744 millioner kroner. For per 23.desember var tallet på 742,7 millioner.

Håper på 750 mill
- Jeg har ikke fått tallet fra onsdag, men jeg er skråsikker på at vi har slettet den gamle rekorden. Og nå jakter vi på den magiske 750 millionersgrensen. Tar en omsetningstallene dag for dag i romjulen i fjor, skal vi komme opp i 750,1 millioner kroner, sier senterleder Geir Kaland til iBergen.no.

Han er faktisk så spent om dagen at han vurderer å utsette sin ferie til Madeira rett over nyttår for å få med seg de faktiske tallene.

På likt antall salgsdager i desember var veksten i Galleriet hele 14,4 % fra 2005 til 2006.

Klostergarasjen noe av årsaken
Kjøpesentrene utenfor bompengeringen har stadig satt nye rekorder og bygger på som bare det. Men Galleriet har «slitt» med de samme arealene i en årrekke.

- Årsakene til det gode resultatet er først og fremst et langsiktig merkevarearbeid. Men Klostergarasjen har også hatt en positiv effekt i og med at folk nesten kan gå rett inn på Galleriet fra bilene sine. En annen årsak er at området rundt med Sundt og Xhibition også har hatt en positiv innvirkning på våre tall, sier Kaland.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.