RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gambak dumper Fredriksen-selskaper

Sist oppdatert:
Gambak-sjefen Jan Eiler Fleischer har ryddet opp i porteføljen, og John Fredriksens selskaper Frontline og Golar LNG er blant dem som er solgt ut. Norsk Skog er den nye favoritten
Ifølge Dagens Næringsliv har Fleischer gjennomført en skikkelig høstopprydning i Gambak-fondet de siste seks ukene, og det er solgt ut aksjer for 90 millioner kroner.

– Jeg tror nå at verden er på vei tilbake, og konjunkturene ser bedre og bedre ut. Da er det ikke i olje en vil tjene mest penger. Samtidig har oljeprisen vært høy i lang tid og det gjør at jeg er mer avventende til offshore, sier Fleischer til DN.

Blant annet er Fleischers tidligere favoritt TGS-NOPEC ute av varmen, sammen med Fredriksen-selskapene Frontline og Golar LNG, hvor Gambak har gjort gode penger. Videre er Prosafe, Smedvig og Northern Oil ute av proteføljen, og inn har selskaper som den gamle favoritten Eltek og Tandberg, kommet.

Den nye favorittaksjen er Norske Skog, en aksje som aldri har vært på Fleischers liste, men nå har han vært på besøk og snakket med Jan Reinås, og blitt overbevist.

– Det er jo litt gøy da, fordi jeg aldri i mitt liv har sett på aksjen før. Jeg traff ledelsen og likte både Reinås og Oksum. Jeg må innrømme at jeg ikke har fulgt med. Det jeg trodde var et komplisert selskap, ble plutselig et enkelt selskap, sier Fleischer til DN.

Gambak er på ti på topp-listen over de beste norske aksjefondene i år, med en oppgang på 52,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere