RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gambak overtatt for 50 mill.

Sist oppdatert:
Alfred Berg Industrifinans overtar resten av Gambak. Totalt er fondsselskapet til Jan Eiler Fleischer & Co. solgt for 50 millioner kroner
I sedvanlig kjekk stil, melder Gambak-Fleischer nå om at avisene vil skrive at selskapet er solgt. Slik ser ikke han det. Sannheten er uansett at Gambak ikke lenger eies av gründerne. Selskapet er i sin helhet blitt overtatt av Alfred Berg Industrifinans. Årsaken er en tidligere avtale Gambak hadde med Industrifinans, om overtagelse av selskapet. Senere har Industrifinans blitt overtatt av Alfred Berg Forvaltning.

Totalt har Alfred Berg Industrifinans betalt 50 millioner kroner for Gambak, men prisingen av selskapet har blitt halvert i løpet av de tre siste årene. Dette skrev Fleischer i meldingen da Alfred Berg tok over aksjene i Industrifinans Forvaltning:

- Men vår iver og motivasjon til å gjøre en maksimal innsats for dere andelseiere garanteres av den avtale vi har om salg av de resterende 66 prosent av GAMBAK Fondsforvaltning AS om ca 3 år. Denne avtalen er bundet opp til de resultater vi skaper fremover. Våre resultater er igjen en funksjon av hvor gode resultater vi klarer å gi dere. Med andre ord: Her skal det jobbes alt hva remmer og tøy kan holde, skrev Fleischer 6. juni da Alfred Berg tok over aksjene i Industrifinans Forvaltning.

Totalt forvalter Alfred Berg Industrifinans 18 milliarder og Gambak 500 millioner kroner. Innenfor nisjen norske aksjefond vil Gambak-fondene stå for rundt 1/3-del av kapitalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere