Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Game Over man, Game Over

Sist oppdatert:
Hva er det som stinker sånn? Åja, bare enda et elendig lisensspill.

En av logikkens regler er at hvis man gjør en ting feil, er sannsyneligheten for at det neste forsøket blir vellykket høyere enn tidligere. Utviklerne i selskapet Zono har antakeligvis tenkt noe i banen av: "At det ikke har vært noen bra RTS-spill på konsoll før, bør jo bety at vi kan lage noe som er tess" og begynte å hamre løs på tastaturene sine for og skape "Aliens versus Predator: Extinction". Uheldigvis har de bommet så sinnsykt på mål at hvis de hadde vært en norsk landslagsspiller i aksjon på Ullevål, ville ballen havnet nede på Blindern et sted.


For "Aliens versus Predator: Extinction" feiler på omtrent samtlige punkter et strategispill kan feile på. Blant annet er AI`en dårlig ( "Jeg går rett på, samma hva jeg støter på" -prinsippet), grafikken trist, kontrollen forferdelig (bare den enkle oppgaven å trykke på en fiende i kamp krever sin mann) og strategielementet tamt (det eneste spørsmålet man pusler med er stort sett om en skal kjøpe nye soldater eller ikke). I tillegg går nesten alle de 21 oppdragene ut på det samme. Selvom ordrene kan høres spennende ut, skal man som oftest skaffe soldater, løpe til et sted, krysse fingrene og se på kamp etter kamp etter kamp. Når de frem til målet uten feil, bør du sprette champagneflaska, for da har det skjedd et mirakel. Soldatene har nemlig en uvane for å dele seg (når de er i grupper), og det å få soldater til å gå inn i gruppa igjen er letter sagt enn gjort. Og skjer det under en utmarsj til Alien- eller Predator-land, har du valget mellom å få stoppet den ene gruppa fra og gå seg vill (les: dø), eller de andre fra å havne seks fot under. Underholdende? Ikke sist gang jeg sjekket.


Men "Aliens versus Predator: Extinction" har ett lyspunkt (lysglimt), og det er musikken. Den er veldig god og stemningsskapende (selvom grafikken river ned og sprenger alt det den har skapt til små partikler), og drar, sammen med det faktum at spillet har en liten appell hvis du er die-hard fan av de ulike lisensene som er trukket inn, " Aliens versus Predator: Extinction" opp til en toer. Omtrent alle PS2-eiere bør med andre ord styre langt og klart unna.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!