Gå til sidens hovedinnhold

Gamle bilder på hjemmebane

Til helgen har man mulighet til å sikre seg en reproduksjon av historiske hvervenbuktabilder.

Hvervenbukta: Fire av kunstnerne som holder til i portnerboligene har nemlig tatt initiativ til å bringe et oljemaleri og to akvareller med hvervenbuktamotiver tilbake.

Restlager

Da Lena Hammer tok med seg et lite bilde av et av maleriene til et trykkeri i Oppegård viste det seg at trykkeriet hadde gamle opptrykk av det samme bildet liggende i kjelleren.

De aktuelle bildene er malt av danske Christian August Lorentzen i 1792 og norske Gustav Adolf Mordt i 1854.

I dag er det Eva Sundt på Søndre Oppegård som eier de originale bildene.

Hun ga Oppegård idrettslag tillatelse til å trykke opp og selge reproduksjoner til inntekt for et nytt klubbhus. Det var restlageret etter disse hvervenbuktakunstnerne nå har fått lov til å selge.

Inntektene skal deles mellom idrettslaget og drift av kunstnerhusene i Hvervenbukta.

Deler inntekt

Vi har hatt lyst til å få sånne bilder hit i mange år, sier Hammer. Sammen med Reidun Falk, Elisabeth Dahl og Ann Kavli har hun fått en liten bit lokalhistorie inn i portnerboligene. Overskuddet fra salget skal går til innvendig oppussing og innkjøp av utstyr til husene.

Det er jo stadig folk innom som lurer på historien bak stedet så du kan tenke deg vi ble glade da vi fant disse bildene, smiler Hammer.

Det er rundt 200 opptrykk av hvert bilde. Fra helgen kan man altså få kjøpt disse opptrykkene hos Hvervenbukta Kunst & Håndverk.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis