*Nettavisen* Nyheter.

Gamlefar dømt for pushing

For femte gang er en 64 år gammel mann dømt for å ha solgt narkotika. Tingretten reagerte sterkt på at han selv ikke bruker narkotika, men selger kun for profitt.

25.10.05 10:27

Mannen bor i Oslo, men har pendlet fram og tilbake til Bergen med narkoleveranser. Han var tiltalt for å ha solgt 80 gram heroin og 160 Rohypnol-piller til en narkodealer i Bergen, men Bergen tingrett fant bare bevis for at mannen hadde solgt 30 gram heroin og 60 piller. Han ble fredag dømt til ett år og ti måneder i fengsel.

Leverte jevnlig
I retten forklarte et vitne, som tidligere er dømt i samme sak, at 64-åringen kom med jevnlige leveranser i en periode på under to måneder i fjor. Han bekreftet at heroinen og pillene han hadde, var kjøpt av 64-åringen.

Fant 57.000
Under en ransaking på mannens bopel ble det funnet 57.000 kroner, som politiet fant mistenkelige. Aktor påstod at dette måtte være penger som stammet fra narkosalg, men 64-åringen hevdet det var arv fra hjemlandet Tyskland. Retten fant at det ikke var bevist at pengene ikke var arv, og frikjente mannen på dette punktet.

Brukte ikke selv
64-åringen nektet all skyld i saken, men retten fant ham særdeles lite troverdig. At han tidligere var dømt for oppbevaring og salg av narkotika, men likevel fortsatte sin virksomhet, ble tillagt dommen i skjerpende retning. Spesielt ille var det at mannen ikke selv bruker narkotika, men selger det kun for profitt. Retten dømte ham til ett år og ti måneders fengsel, med fradrag av varetekt på 41 dager.

Møtte ikke
Mannen, som er uføretrygdet, møtte ikke opp på Grønland politistasjon i Oslo, da dommen skulle forkynnes. Dette til tross for at han var pålagt å møte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag