Gammel, men velholdt

Alle større byer har en gammel, erværdig golfbane. I Lisboa-området står Estoril Golf Course for tradisjoner tilbake til siste verdenskrig.

18.04.06 08:43

Som nøytral makt under krigen var Portugal et yndet sted for agenter og spionasje (blant annet beskrevet Robert Wilsons bøker «Et lite drap i Lisboa» og «I selskap med fremmede»).

I begge bøkene spiller kyststrekningen fra Lisboa til Estoril/Cascais en rolle, og dette området var også det tradisjonelle turistområdet utenfor Lisboa - med kasino, Formel 1 og strender.

(Se bilder nederst i saken)

Derfor er det heller ikke underlig at Estoril Golf Course ble startet allerede i 1945, som den eldste banen i området. Det bærer den også preg av, på godt og på vondt.

Aristokratisk

Om man liker en golfbane eller ei, er subjektivt. I Lisboa vil spillere som sverger til Losby eller Miklagard ved Oslo, sverge til baner som Penha Longa og Belas - mens Bogstad-entusiastene vil finne sin bane i Estoril.

Klubbhus, garderober og restaurant er litt forsoffent, men svært hyggelig. Pro shop'en er sparsommelig, og banen har dårlig banemerking og mangler baneguide.

Velger man å være kritisk, så har Estoril sovet litt i timen.

Meget bra golfbane

Ute på banen er det mindre å kritisere. Første hull er et flatt og åpent par 4-hull på 343 meter fra gul tee. Men allerede hull nummer to tester spillernes nerver over vann. Tett vegitasjon og mye trær premier dem som kan slå presist, og aller helst er i stand til å forme slagene med skru til høyre eller venstre.

Banemannskapet er slappere enn på nabobanen Penha Longa, men Estoril er langtfra ustelt. Den mangler likevel den ekstra touchen som preger resortbaner som nabobanen.

Første halvdel er åpen og fin, og avsluttes med det spesielle hull åtte, hvor greenen ligger nedsunket i bakken som en stekepanne. Men så begynner alvoret.

HTML EMBED
Klikk for å gå til hjemmesidenKlikk for å se scorekort på nettKlikk her for å bestille

På skogstur

Turen inn går gjennom skog og mark, med mange muligheter til å lete etter bortslåtte baller inne i krattet. Det anbefalers ikke å starte på hull ni, slik starteren av og til vil tilby. Det kan fort bli en serie tøffe åpningshull med crescendo på det meget spesielle og vanskelige hull 12 (bratt ned en trang bakke, og brå dogleg høyre i bunnen).

Motstå for all del fristelsen til å gå over skogen og rett på greenen hvis du ikke heter Tiger Woods.

Et relativt vanskelig par tre-hull på 166 meter fra gul tee avslutter runden på andre siden av motorveien. Der venter en bil som kjører spillerne opp til de relativt enkle par fire-hullene som avslutter runden.

Med bare 5.023 meter fra gul tee er Estoril Golf Course ganske kort.

Foto: (Kart: TV 2 Nettavisen)

Likevel føler du at banen har gitt deg en fullverdig golfopplevelse når du trasker opp den siste fairwayen for å avslutte med stil på greenen foran det aristokratiske klubbhuset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.