SCHWEIGAARDS GATE, OSLO (Nettavisen): Enden av en gangbro har løsnet, og all trikketrafikk som går under broen er stanset inntil videre.

Mens Nettavisen er på stedet kjører likevel en buss som er satt inn for trikken i den stengte trikketraséen, se video øverst i saken.

– Bussjåførene har nå fått ordre om å holde seg ute av trikketraséen, sier pressevakt i Sporveien, Jan Rustad, til Nettavisen.

Betongelementet står i fare for å falle ned over en rekke strømlinjer og kabler som går under Nylandsveien, broen som krysser over Schweigaards gate.

Vegtrafikksentralen melder at de inntil videre har stanset all passering med buss og trikk, samt fotgjengere, på strekningen Sonja Henies plass til rundkjøringen Nylandsveien/Schweigaards gate, skriver politiet på Twitter.

Ruter opplyser på sine nettsider at stengningen varer ut driftsdøgnet, men det er antydet normal trafikk igjen fra torsdag morgen.

- Alt det tekniske må sjekkes først før vi kan begynne å kjøre igjen. Sporveien har fått tilbakemelding på at det vil skje innen i morgen, sier Knut Martin Løken til Nettavisen.

Ifølge politiet skal gangbroen fjernes i løpet av kvelden. Nylandsveien blir derfor stengt mens arbeidet pågår.

Løken opplyser at det er satt inn 15 busser for de stengte trikkelinjene mellom Jernbanetorget og Ljabru, og de vil gå fra plattform C på Jernbanetorget.

Togstreik torsdag

Selv om Ruter melder om normal trafikk igjen torsdag morgen kan man likevel oppleve problemer i kollektivtrafikken torsdag ettermiddag.

Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund har vedtatt å holde en politisk streik mot EUs fjerde jernbanepakke. Dette fører til at samtlige person- og godstog i landet stanser mellom klokka 12.00 og 14.00 torsdag. Hverken Vy eller Flytoget har satt opp alternativ transport for avgangene som blir berørt. Kostnader til alternativ transport blir heller ikke refundert.

Annen kollektivtransport også rammet

Trikk, buss og t-bane i Oslo vil også stå stille mellom 12.30 og 13.00, melder Norsk Jernbaneforbund. Kollektivtrafikken i Trondheim vil også stå stille, mens man i øvrige byer vil oppleve stans enkelte steder der det er planlagt arrangementer.

Se full liste her.

(©NTB)