*Nettavisen* Nyheter.

«Gangnam Style» passerte milliarden på YouTube

Los Angeles (NTB-AFP-DPA): For første gang er en musikkvideo sett mer enn en milliard ganger på nettstedet YouTube. Den sørkoreanske rapperen Psy passerte den magiske grensen med sin låt «Gangnam Style».

21.12.12 19:02

Milliardmerket ble passert fredag ettermiddag norsk tid, meldte internasjonale nyhetsbyråer. Psy hadde da lagt Justin Bieber langt bak seg - det canadiske tenåringsidolets «Baby» lå fortsatt på i underkant av 820.000.000 visninger på YouTube.

Psy har de siste månedene forsynt seg grovt med musikkpriser og vist seg fram både i sjefsetasjene i FN og under den amerikanske valgkampen. Han er blitt stemplet som en døgnflue, men denne flua har vist seg å være uvanlig seiglivet.

«Gangnam Style» henter tittelen fra et svært trendy strøk i den sørkoreanske hovedstaden Seoul.

- En milliard visninger er et utrolig tall, sier YouTube-talsmann Kevin Allocca, som mener Psys suksess først og fremst skyldes at låten er fengende.

Myndighetene og næringslivet i Sør-Korea følger svært nøye med i Psys suksess. De mener at landet som selger alt fra tankskip til biler og forbrukerelektronikk til resten av verden, kan ha funnet en ny eksportvare i popmusikken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.