RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Gangnam Style» passerte milliarden på YouTube

Sist oppdatert:
Los Angeles (NTB-AFP-DPA): For første gang er en musikkvideo sett mer enn en milliard ganger på nettstedet YouTube. Den sørkoreanske rapperen Psy passerte den magiske grensen med sin låt «Gangnam Style».

Milliardmerket ble passert fredag ettermiddag norsk tid, meldte internasjonale nyhetsbyråer. Psy hadde da lagt Justin Bieber langt bak seg - det canadiske tenåringsidolets «Baby» lå fortsatt på i underkant av 820.000.000 visninger på YouTube.

Psy har de siste månedene forsynt seg grovt med musikkpriser og vist seg fram både i sjefsetasjene i FN og under den amerikanske valgkampen. Han er blitt stemplet som en døgnflue, men denne flua har vist seg å være uvanlig seiglivet.

«Gangnam Style» henter tittelen fra et svært trendy strøk i den sørkoreanske hovedstaden Seoul.

- En milliard visninger er et utrolig tall, sier YouTube-talsmann Kevin Allocca, som mener Psys suksess først og fremst skyldes at låten er fengende.

Myndighetene og næringslivet i Sør-Korea følger svært nøye med i Psys suksess. De mener at landet som selger alt fra tankskip til biler og forbrukerelektronikk til resten av verden, kan ha funnet en ny eksportvare i popmusikken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere