Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gangsterkonge funnet drept

Foto: Hampus Andersson / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Mille Markovic er skutt og drept

Mille Markovic, en kjent størrelse i det kriminelle miljøet i Stockholm, er funnet skutt og drept, melder svenske aviser.

52-åringen ble torsdag funnet død i en bil i et industriområde i Ulvsunda utenfor den svenske hovedstaden. Han var skutt i hodet, opplyser ikke navngitte kilder til Expressen.

Et øyenvitne skal ha hørt tre-fire skudd, og det skal også ha blitt observert en hvit bil som forlot åstedet med avslåtte lykter.

Markovic er en kjent person i Sverige, ikke minst som følge av at han ifølge avisen var en viktig kilde bak opplysningene om kong Carl Gustafs utskeielser i boken «Den motvillige monarken», som kom ut i 2010. Det ble hevdet at han satt på kompromitterende bilder av kongen, men ifølge Expressen skal de aktuelle bildene ha vært forfalsket.

Han er tidligere straffedømt for å ha planlagt utpressing av en kjent svensk idrettsmann. I tillegg er han domfelt for mishandling, skatteunndragelser, trusler og narkotikaforbrytelser. Han har flere ganger stått fram i svenske medier.

På 1980- og 90-tallet drev Markovic flere pornoklubber i Stockholm. Han har også en fortid som svensk boksemester i en av de laveste vektklassene.

For bare få måneder siden var Markovic i søkelyset i forbindelse med at politiet etterforsket et drapsforsøk på en strippeklubb. Men hovedvitnet trakk tilbake opplysningene, og Markovic ble aldri tiltalt. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!