Gå til sidens hovedinnhold

Går for miljøseier!

Nordstrand Natur og Ungdom har deltatt på Natur og Ungdoms Landsmøte i Fredrikstad. Nå lover de at det blir kamp om den største miljøsaken i 2011, oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Nordstrand: Mikael Jacobs, Nikolai Hagen Huse, Syvert Tuntland Kråkenes, Marina Jessen Salimi, Tanja A.M. Silvestrini og Natalie Ekroll har alle vært i Fredrikstad, og er alle fulle av inspirasjon.

Lokallaget sier de vil gjøre høstens lokalvalg til et miljøvalg.

– Debatten om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er blitt en hard nøtt for regjeringen. I løpet av våren skal Arbeiderpartiet komme til enighet med Sv og Sp om det skal åpnes for oljeboring eller ikke. Vi i Natur og Ungdom vil sette hele organisasjonen i verk for å sikre et olje-nei, forteller Natalie Ekroll, leder i Nordstrand Natur og Ungdom.

Angår hele Norge

– Nordstrand Natur og Ungdom vil bidra aktivt i å sikre et nei til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Spørsmålet om oljeboring i dette havområdet angår hele Norge, for dette er et spørsmål om vi skal fortsette med klimaforurensende oljeindustri eller velge nye alternativer, sier Natalie Ekroll.

– Nordstrand Natur og Ungdom skal blant annet gjennomføre aksjoner, møte politikere og stå på stand. Frem mot avgjørelsen vil også Natur og Ungdom fotfølge sentrale personer i regjeringen, forteller hun.

Lokalt miljøvalg

– Etter avgjørelsen om Lofoten, Vesterålen og Senja vil kommune- og fylkestingvalget stå i fokus. Kommunene har store muligheter for å bidra med klimaløsninger lokalt i følge de engasjerte ungdommene., fortsetter loklalagslederen.

– Kommuner over hele landet har store muligheter for å kutte i de norske klimagassutslippene og bidra med miljøvennlige løsninger. Vi trenger derfor lokale politikere som tar klimautfordringene på alvor, sier Nikolai Hagen Huse, styremedlem i Nordstrand Natur og Ungdom.

Han påpeker at klimagassutslippene i norske kommuner økte med 15 prosent fra 1991 til 2008. I 2015 har FNs klimapanel anbefalt at utslippene må få en nedgående trend dersom verden skal unngå de mest alvorlige konsekvensene av klimaendringene.

– Når utslippstoppen må være nådd innen 2015 betyr det at de politikerne som nå blir valgt som har ansvaret for å kutte utslippene. Det er disse politikerne som sitter i landets kommunestyrer og fylkesting som må sørge for at utslippene kuttes, avslutter Nikolai.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem