Gå til sidens hovedinnhold

- Går fra hus til hus for å foreta arrestasjoner

Regjeringsstyrker gjenerobret Damaskus-forsteder fra opprørere.

Amman (NTB-Reuters): Syriske regjeringsstyrker har gjenerobret flere sunnimuslimske forsteder øst for Damaskus som var under kontroll av opprørere.

Opprørerne bekrefter at de har trukket seg ut av området, som har vært under harde angrep fra regjeringsstyrkene de to siste dagene.

– Den frie syriske hæren har gjort taktisk retrett. Regimestyrker har reokkupert forstedene og begynt å gå fra hus til hus for å foreta arrestasjoner, sier Kamal, en av opprørerne på telefon fra al-Ghouta i utkanten av den syriske hovedstaden.

– Stridsvognene har rullet inn, men de vet ikke hvor Den frie syriske hæren befinner seg. Vi opererer fortsatt nær Damaskus, sier en annen talsmann, Maher al-Naimi.

Den frie syriske hæren er en løst organisert opprørsbevegelse, for det meste bestående av avhoppere fra den syriske hæren.

Blodig helg
Det syriske observatoriet for menneskerettigheter, som er en regimekritisk eksilgruppe, melder at 41 sivile ble drept i voldshandlinger søndag. 14 skal ha blitt drept i Homs-provinsen og tolv i byen Hama.

31 soldater og politifolk ble også drept, de fleste av dem i to angrep fra deserterte regjeringssoldater i Idlib-provinsen nord i landet.

Det statlige nyhetsbyrået SANA meldte lørdag at 28 soldater og politifolk ble ført til graven, og søndag ble ytterligere 23 gravlagt.

Ingen av meldingene om drepte er bekreftet fra uavhengig hold.

Den arabiske liga kalte samme dag hjem sin observatørstyrke fra Syria.

– Gitt den dramatiske forverringen av situasjonen i Syria og utstrakt bruk av vold, blir arbeidet stanset, het det i kunngjøringen fra generalsekretær Nabil Elaraby.

Rullet inn
Ifølge øyenvitner i og rundt Damaskus, rullet det minst 50 stridsvogner og pansrede kjøretøy inn i forstedene øst for Damaskus ved daggry søndag.

Opprørere stoppet da bare 8 kilometer fra sentrum av hovedstaden, i et område der det regimekritikerne står sterkt og det har vært gjentatte demonstrasjoner og sammenstøt.

– Det er urban krigføring. Det ligger døde i gatene, fortalte en aktivist på telefonen fra forstaden Kfar Batna søndag.

Ifølge andre var moskeene i området omgjort til feltsykehus, mens myndighetene kuttet strømforsyningen og stengte bensinstasjoner i området. (©NTB)

Se video fra forstaden Erbeen i Damaskus søndag lagt ut på YouTube av opposisjonsnettstedet Sham News Network under:

HTML EMBED
Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken