RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går fra IBM til EDB

Sist oppdatert:
Endre Rangnes går fra stillingen som adm. direktør i IBM Norge for å blir konsernsjef i EDB Business Partner, etter at Bjørn Trondsen trakk seg i vinter
Rangnes (43) tiltrer stillingen 1. juni, ifølge en melding fra EDB Business Partner.

- Vi har kunnet velge blant de ypperste kandidater og har funnet den personen styret mener er best egnet til å ivareta det industrielle fokus konsernet trenger og sikre økt lønnsomhet i årene som kommer, sier styrets leder Bjarne Aamodt.

- Endre Rangnes har med sin lange bakgrunn i IBM og sine tidligere prestasjoner vist egenskaper som vil være svært viktige for å videreutvikle EDB Business Partner i henhold til den strategien som er valgt. Han vil med friske øyne kunne ta fatt på den kursendring konsernet skal gjennom, han har dokumentert handlekraft og gjennomføringsevne som er nødvendig for at konsernet skal lykkes, sier Aamodt.

Endre Rangnes har opparbeidet seg et godt rykte etter en omfattende ryddejobb i IBM Norge, der han har vært vært adm. direktør siden 1999. Han har vært ansatt i IBM siden 1984.

Endre Rangnes får en årslønn på 2,5 millioner kroner, noe som opplyses å være på samme nivå som han har hos IBM. I tillegg vil han suksessivt få en tiltredelseskompensasjon for bortfall av ytelser opparbeidet hos IBM.

Rangnes tildeles i tillegg 600.000 opsjoner med innløsningskurs 15,94 kroner. Opsjonene frigis med en tredjedel hvert av de tre kommende årene. Vilkår for utøvelse av frigitte opsjoner er en
årlig økning i aksjekursen på minimum 5,38% fra
tildelingstidspunktet.

John-Arne Haugerud, som i det siste har vært konstituert, går tilbake til en stilling som konserndirektør for driftsområdet og adm. direktør i EDB Teamco.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere