RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går fra Kverneland til PanFish(Ny2)

Sist oppdatert:
Konsernsjef Atle Eide i Kvernelad har meddelt styret i Kverneland at han fratrer, for å tiltre som leder av oppdrettselskapet Pan Fish
Nytt: Flere kommentarer fra Eide

Det går frem av børsmeldinger sendt ut av selskapene torsdag formiddag. Det har vært spekulert en god stund i denne overgangen, etter at Atle Eide trådte inn i Pan Fish-styret for et par måneder siden.

Han overtar sjefsstolen i Pan Fish etter Ola Holen, som har sittet som konstituert konsernsjef i Pan Fish siden Arne Nore gikk av på slutten av fjoråret.

Visekonsernsjef Frode Berg er konstituert til stilling som konsernsjef av styret i Kverneland.

Eides overgang til Pan Fish er tatt godt i mot i aksjemarkedet, og Pan-kursen er opp 33,3 prosent til 16 øre.

På plass raskt som mulig

Atle Eide har 6 måneders oppsigelsestid men sier til iMarkedet i formiddag at han regner med å tiltre før perioden er utløpt.

- Jeg håper det ikke går for langt tid, og det blir helt sikkert før perioden har utløpt, sier Eide til iMarkedet, og peker på at Berg allerede er konstituert som konsernsjef.

Han opplyser videre at han vil fratre sitt styreverv i Pan Fish i det han tar over som konsernsjef.

- Jeg mener at det er prinsipielt riktig at daglig leder ikke sitter i styret, sier Eide.

Tror på bransjen

Eide sier til iMarkedet at han har tro på en bedre utvikling både for Pan Fish og for oppdrettbransjen generelt fremover.

- Jeg har fulgt selskapet i et par måneders tid, og tror vi kan få dette til. Jeg har også parallelt med mitt virke i Kverneland sittet kontinuerlig i styreverv. i næringen mens den ha vært gjennom en vanskelig periode, sier Eide.

Eide var før han kom til Kverneland adm. direktør i Hydro Seafood, og før det leder av Skretting AS i fem år fra 1989. Eide bygde opp Hydro Seafood til det første store integrerte laksekonsernet i Norge. I tillegg har han hatt styreverv i selskaper som Alsaker Fjordbruk, Salmar, Norway Royal Salmon, og Sea Farm Invest.

- Det bransjen har vært gjennom er normalen for en syklisk bransje som oppdrett, men bransjen var for dårlig finansiert når den nådde bunnen. Vi må sørge for at det ikke skjer igjen, sier Eide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere