*Nettavisen* Nyheter.

Går gjennom timevis med sexopptak

De angivelige overgrepene skal ha skjedd i en leilighet i denne bygården i Oslo: Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

- Det er gjort beslag av betydelige mengder film.

06.06.13 14:37

Det sier politiadvokat Kari Kirkhorn til Nettavisen.

Politiet tror ikke det vil komme flere pågripelser i saken der kvinner skal ha blitt voldtatt under sexorgier.

Ifølge Kirkhorn har politiet full oversikt over alle de involverte. Hun forteller at de nå går gjennom beslagslagte sexvideoer som ble tatt opp i ekteparets leilighet sentralt i Oslo.

- Vi har oversikt over de involverte. Foreløpig er det kun én som sitter fengslet. Han er siktet og fengslet for vold og voldtekt, sier Kirkhorn.

Tips til denne saken? Kontakt Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

Politikvinne, realitykjendis og kona
Det var VG som først omtalte saken der en norgesmester og hans kamerat er siktet for å ha voldtatt til sammen tre kvinner mens de var bevisstløse og ute av stand til å gjøre motstand.

Sedelighetsavsnittet i Oslo-politiet har etterforsket den omfattende saken siden i fjor sommer.

En polititjenestekvinne, en kvinnelig realitydeltaker og norgesmesterens nåværende kone er fornærmet. De skal alle ha deltatt på sexfester der det narkotiske stoffet GHB ble inntatt. En kjent finansmann skal også ha deltatt på minst en av seansene og er et sentralt vitne i saken skriver avisen.

Store mengder sextape
Kirkhorn opplyser at politiet bruker store ressurser på saken.

- Det er gjort beslag av betydelige mengder film i forhold til bevismaterialet. Dette går vi nå igjennom, sier politiadvokaten til Nettavisen.

- Hvor store mengder er det snakk om?

- Jeg har ingen formening om hvor mange timer det er snakk om, men kan bekrefte at det er store mengder. Det dreier seg om en relativt avgrenset periode vi sjekker filmer opp imot, men av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke si mer, sier Kirkhorn.

Hun opplyser at politiet anser seg som ferdige med hovedtyngden av etterforskningen, blant annet avhør av de ulike involverte.

Vold og mishandling
Norgesmesteren, som er i 40-årene, er utpekt som den mest sentrale i sexmiljøet. Mannen er tidligere dømt for blant annet grov vold og mishandling av sin tidligere og sin nåværende kone.

Nettavisen vet at siktede var et kjent navn blant Oslos uteliv på 90-tallet og starten av 2000. Han skal ifølge kilder Nettavisen har snakket med ha hatt nær kontakt med flere tungt kriminelle i Oslo.

Kameraten hans, som er i 30-årene, skal ha voldtatt en tidligere TV-kjendis fra et realityprogram i samme leilighet. Han er tidligere dømt for oppbevaring og bruk av narkotika, blant annet GHB. Han er i tillegg dømt for vold.

Samtlige av kvinnene skal ha vært bevisstløse da de angivelige voldtektene fant sted. Politiet mener de ikke har blitt dopet ned mot sin vilje.

- Ingen er siktet for å ha påført noen av kvinnene rus. Det ble heller ikke gjort noen store beslag av rusmidler i den aktuelle leiligheten, sier politiadvokat Kirkhorn til Nettavisen.

Vet du noe om denne saken? Tips Nettavisen!

Sjalu under sexorgie
Etter det Nettavisen forstår skal realitydeltakeren ha blitt kontaktet av politiet etter at Ullevål sykehus anmeldte norgesmesterens vold mot kona. Hun ble operert på sykehuset etter å ha blitt utsatt for alvorlig voldsbruk.

Volden skal ha skjedd som følge av et sjalusidrama i forbindelse med en orgie der en suksessfull gründer og forretningsmann skal ha deltatt.

- Min klient ble kontaktet av politiet i forbindelse med at Ullevål sykehus anmeldte forholdet vedrørende en annen jente. Hun håper bare saken snart blir avsluttet, og ønsker ikke å komme med andre kommentarer nå. Hun er glad for at politiet har tatt saken alvorlig, sier realitydeltakerens bistandsadvokat John Christian Elden til Nettavisen.

Advokatfirmaet Elden er også bistandsadvokater for politikvinnen og kona til norgesmesteren.

Nekter straffskyld
Begge de siktede nekter straffskyld.

- Han mener det er snakk om frivillig sex mellom partene og ikke straffbar seksuell omgang, sier Øystein Storrvik, som forvarer norgesmesteren til VG. Advokat Nils Nordhus, som forsvarer kameraten i 30 årene, opplyser at hans klient nekter straffskyld.

Det er foreløpig ikke tatt ut tiltale mot de to mennene, men rettssaken mot dem er forhåndsberammet til senhøsten. Det er satt av seks uker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag