Gå til sidens hovedinnhold

Går «Modern Warfare 2» over streken?

Se det omstridte terroroppdraget i «Modern Warfare 2» og døm selv.

«Modern Warfare 2» høster ekstremt gode kritikker internasjonalt og her på berget. Spillmagasinet ruller seks øyne på terningen i likhet med både Dagbladet og VG. Våre venner i Gamer.no gir spillet ni av ti poeng, det samme gjør Gameractor.

I skrivende stund gir internasjonale spillmedier «Modern Warfare 2» en samlet poengsum på 96 av 100, ifølge Metacritic.com. Det er svært høyt.

Kontroversiell start

Lanseringen av «Modern Warfare 2» har ikke forløpet seg uten kontrovers. Åpningen av spillet har fått mye oppmerksomhet. Her tar spilleren på seg rollen som terrorist og deltar i et angrep på en flyplass hvor handlingene i all hovedsak dreier seg om å slakte ned sivile.

Slik beskriver vår spillanmelder Benjamin Brekke oppdraget i «Modern Warfare 2»:

Flyplassen summer av liv. De aner ikke hva som skal skje. Uvitende om deres grusomme, nærstående fremtid spaserer de rolig fra pølsebod til aviskiosk og veksler meningsløse ord med hverandre. Vi, en gjeng terrorister, vandrer sakte fram med maskingevær i fast grep mellom fingrene. Lederen skyter et skudd i taket og kaoset bryter løs. Mannen ved min side skyter en dame mellom øynene, kaldt og kalkulert.

Nå kan du selv se den omstridte delen av spillet. Nettsiden Gametrailers viser oppdraget i sin helhet i denne videoen:

NB! Videoen inneholder sterke bilder og passer ikke for personer under 18 år. Videoen avslører dessuten åpningen i «Modern Warfare 2».

HTML EMBED

Forsvarer terroristscenen

Utgiveren Activision forsvarer oppdraget og hevder spillet er designet for å vise grusomhetene med terrorisme. Spillere blir også advart mot sterke scener i forkant av oppdraget og gir muligheten til å hoppe over sekvensen. Helt konkret består oppdraget i å følge etter terroristgruppas leder, og spilleren velger selv om han eller hun vil løsne skudd.

Til nettsiden VG247 understreker utgiveren at spillet har 18 års aldersgrense og utdyper hvorfor oppdraget er med.

- Scenen etablerer dybden av ondskap og nivået av kaldblodighet hos en russisk skurk og utbrytergjengen hans. Meningen er at scenen skal øke spillerens lyst til å stoppe terroristene, sier selskapet i en kommentar.

Hva mener du? Si din mening om «Modern Warfare 2» i kommentarfeltet nedenfor.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot