*Nettavisen* Nyheter.

Går mot ekspertrådene

Regjeringen hører ikke på ekspertkritikken mot utbygging av digitalt bakkenett. I dag ble det gitt klarsignal for utbygging og ikke uventet blir det Norges Televisjon som får konsesjonen.

20.06.08 11:06

Kulturministeren offentliggjorde regjeringens og Stortingets syn på neste generasjons TV på en pressekonferanse fredag, samme dag som saken passerte statsråd.

I en Stortingsmelding understrekes det at en utbygging på markedsbaserte vilkår, slik Stortinget har forutsatt, vil innebære at eksisterende analoge sendinger avvikles. Den eneste søkeren på konsesjonen for drift av et digitalt bakkenett for fjernsyn, Norges televisjon AS, legger opp til en hurtig og styrt avvikling av analoge fjernsynssignaler innen 2007.

Torleiv Maseng, forskningsdirektør ved Forsvarets forskningsinstitutt er blant dem som har gått sterkt i rette med regjeringens og Norges Televisjons planer om et digitalt bakkenett. Han mener norsk digital-TV blir stående på stedet hvil hvis milliardene brukes på digitalt bakkenett i stedet for andre teknologiske løsninger.

Maseng støttet dermed opp om kritikken som er fremført blant annet i IKT-Norges "motmelding" til Stortingsmeldingen som ble lagt frem i dag.

Etter regjeringens syn oppfyller NTVs søknad de overordnede kravene som er lagt til grunn for utlysningen av konsesjonen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.