RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går til kamp mot rasisme i LO

Oslo (NTB): LO vil trappe opp kampen mot fremmedfrykt på norske arbeidsplasser. Organisasjonen mener solidariteten blant norske arbeidstakere er truet.

- Det gjøres mye bra i LO og i våre fagforbund når det gjelder å ta vare på og tilrettelegge for arbeidsinnvandrere. Men vi har fortsatt en lang vei å gå, sier LO-nestleder Gerd Kristiansen til Dagsavisen.

Hun mener fremmedfrykten eksisterer i beste velgående på norske arbeidsplasser, noe som kan bli et problem siden Norge vil trenge stadig flere arbeidsinnvandrere i årene som kommer.

- Vi har en jobb å gjøre her. Vi må sette dagsorden, vi kan ikke la det passere at mange, også blant våre medlemmer, går rundt og tror at 90 prosent av innvandrerne i Norge ikke har lovlig rett til å oppholde seg her, sier hun.

LO vil derfor i samarbeid med Norsk Folkehjelp og Arbeidernes Opplysningsforbund (AOF) starte et opplysningsarbeid fra grunnen av. Det betyr at LO-ledelsen, i samarbeid med de enkelte forbundene, aktivt vil oppsøke norske arbeidstakere for å snakke om innvandring og arbeidsliv.

- Jeg tror ikke dette handler om bevisst rasisme, men snarere om frykten for det man ikke kjenner, sier Kristiansen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere