Gå til sidens hovedinnhold

Går til kamp mot rasisme i LO

Oslo (NTB): LO vil trappe opp kampen mot fremmedfrykt på norske arbeidsplasser. Organisasjonen mener solidariteten blant norske arbeidstakere er truet.

- Det gjøres mye bra i LO og i våre fagforbund når det gjelder å ta vare på og tilrettelegge for arbeidsinnvandrere. Men vi har fortsatt en lang vei å gå, sier LO-nestleder Gerd Kristiansen til Dagsavisen.

Hun mener fremmedfrykten eksisterer i beste velgående på norske arbeidsplasser, noe som kan bli et problem siden Norge vil trenge stadig flere arbeidsinnvandrere i årene som kommer.

- Vi har en jobb å gjøre her. Vi må sette dagsorden, vi kan ikke la det passere at mange, også blant våre medlemmer, går rundt og tror at 90 prosent av innvandrerne i Norge ikke har lovlig rett til å oppholde seg her, sier hun.

LO vil derfor i samarbeid med Norsk Folkehjelp og Arbeidernes Opplysningsforbund (AOF) starte et opplysningsarbeid fra grunnen av. Det betyr at LO-ledelsen, i samarbeid med de enkelte forbundene, aktivt vil oppsøke norske arbeidstakere for å snakke om innvandring og arbeidsliv.

- Jeg tror ikke dette handler om bevisst rasisme, men snarere om frykten for det man ikke kjenner, sier Kristiansen. (©NTB)

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken