RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går til retten for å stoppe blad

Sist oppdatert:
En forretningsmann i Telemark går til sretten for å stoppe en artikkel i bladet Næringslivet, hvor Kent Steinhaug (bildet) er redaktør. – Artikkelen er injurierende, sier Knut Møller-Lien.

Næringslivet er et tidskrift som kommer ut til bedrifter i Vestfold og Telemark. Redaktør Kent Steinhaug (bildet) har i lengre tid jobbet med en artikkel om forretningsmannen Knut Møller-Liens forskjellige roller i næringslivet i Telemark. Blant annet ser han på den anstrengte økonomien til utestedet Coco`s, som skal være på randen av konkurs.

Etter det Propaganda forstår er det Møller-Liens far, Arne Lien, som står oppført som eier av Coco Bar & Restaurant As og de andre firmaene Møller-Lien er involvert i; Cut & Care Hairdressing As, Kreditnett As og Bivo AS.

Nå ønsker mannen bak dette utestedet, og flere andre bedrifter i Telemarksområdet, Knut Møller-Lien, å få artikkelen stoppet.

- Artikkelen inneholder feil, er injurierende og er et brudd på mitt privatliv, sier Møller-Lien til Propaganda.

Redaktør Kent Steinhaug i bladet Næringslivet bekrefter overfor Propaganda at han i lengre tid har sett på Knut Møller-Liens forretninger.

- Jeg har holdt på i 40 til 50 timer med å grave litt i det han holder på med. Jeg sendte ham et artikkelutkast, så han komme tilbake til meg med et tilsvar, det førte til at han kom med trusler mot meg og min kone og nå forlager utgivelsen stoppet, sier Steinhaug til Propaganda.

I dag klokken 13 møtes de to i namsretten.

- Han påstår at alt er løgn og tull og fanteri, men jeg kan dokumentere alt jeg skriver. Vi er litt røff i kantene, men har aldri blitt saksøkt for noe av det vi har trykket, sier Steinhaug. Bladet han gir ut kommer ut i 5000 eksemplarer til næringsdrivende i de to fylkene.

Ifølge Steinhaug har Knut Møller-Lien blant annet truet med å saksøke både han og hans kone, noe Møller-Lien bekrefter.

- Etter det jeg og min regnskapsfører forstår, så er det de to som driver dette bladet. Derfor har vi varslet mulig søksmål mot begge to, sier han til Propaganda.

Steinhaug sier han selv ikke har blitt truet fysisk, men hevder noen av hans kilder har blitt det og de skal senere ha gått tilbake på noe av det de har sagt til ham. Møller-Lien har da også i en e-post til Steinhaug uttalt seg i litt krasse former.

"Men husk bølla, ønsker man ikke at andre skal være bøllete med en selv, skal man heller ikke bølle med andre"

- At jeg skal ha kommet med trusler er bare tull. Det er riktig at jeg har varslet rettslige skritt mot han og hans kone, men å vurdere et søksmål kan vel ikke kalles en trussel, sier han til Propaganda.

Steinhaug møter opp i Skien og Porsgrunn Tingrett i dag med advoktafullmektig Ketil

Heyerdahl fra Norsk Journalistlag.

Steinhaug har tidligere blitt truet i sitt arbeid som journalist. En artikkel han jobbet med om ulovlig arbeidskraft i byggebransjen, endte med at han ble truet med bajonett og balltre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere