*Nettavisen* Nyheter.

Går til retten for bilistene

Arne Krumsvik og Kanal 4 gir seg ikke. Nå vurderer de å gå til Namsretten for å få rett på de såkalte PI-kodene, som forhåndsinnstiller bilradioer.

20.06.08 11:01

PI-kodene er forhåndsinnstillingene på bilradioer, som gjør det lettere for lytterne å finne frem til sin favorittradiostasjon når de er ute og kjører.

P4 hevder de har retten til kodene som de har hatt helt siden starten, mens Kanal 4 mener disse kodene følger med konsesjonen. Kampen om retten til disse kodene har allerede gått flere runder hos Post- og teletilsynet og Norkring.

P4 har tidligere fått aksept for å ta med seg kodene over til sin nye frekvens, men Kanal 4 vil ikke gi seg. De forstår godt hvor viktige PI-kodene er for å etablere seg som en radio for bilister.

Nå vurderer de å ta striden til Namsretten, skriver Dagens Næringsliv.

– Argumentene er dels at vi mener at det er nær sammenheng mellom PI-kodene og sendenettet, og dels at det vil være konkurransevridende dersom P4 får med seg kodene til sitt nye nett. Vi har derfor sendt en begjæring til Post- og teletilsynet, der vi ber dem instruerer Norkring til å gi oss PI-kodene, sier radiosjef Arne Krumsvik i Kanal 4 til DN.

Krumsvik mener blant annet at Kanal 4 skal ha en distribusjonsfordel, fordi kanalen har betalt 160 millioner kroner i konsesjonsavgift mot P4s 90 millioner kroner.

– Vi har jo uttalt oss om denne saken før, og har ikke sett at det er kommet så mange nye argumenter. Men vi skal selvfølgelig se på det en gang til , sier avdelingsdirektør Geir Jan Sundal i Post- og teletilsynet til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.