RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går til Selg på Frontline

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier tar nå konsekvensen av det kraftige fallet i stortankratene og kutter sin anbefaling på Frontline videre
ABg Sundal Collier mener at Frontline-aksjen nå skal selges, og senker aksjen fra sin Hold-anbefaling. De senker også kursmålet.

Bakgrunnen for kuttet er ifølge meglerhuset at kursen ikke reflekterer fallet i tankratene, som er ned 50 prosent den siste uken. Frontline-aksjen har til sammenligning kun falt 5 prosent justert for utbytte.

Foruten fallet i ratene trekker ABG SC frem strømmen av nybygg som vil entre markedet i første halvår, som sammen med stor gang på tonnasje i Midtøsten peker mot ratepress fremover.

Dette er dårlige nyheter for spotorienterte Frontline, som i dag prises til langsiktige rater langt over historiske nivåer, mener ABG SC. Meglerhuset mener dagens tonnasje situasjon i Midtøsten peker mot rater under 40.000 dollar dagen.

Store utbytter fra et sterkt første kvartal og ny utdeling av Ship Finance-aksjer vil fungere som en demper på kursfallet.

Oppsummering:
Anbefaling: Selg (Hold)
Kursmål: 40 USD
Meglerhus ABG Sundal Collier
Dato: 8. mars 2005

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere