RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går til Selg på Frontline

Sist oppdatert:
Gjensidige Nor Equities går nå fra Nøytral til en kortstiktig salgsanbefaling på tankaksjen Frontline. De mener det svake markedet skyldes en faktisk økning i den operative delen av tankflåten
Ifølge Gjensidige NOR Equities (GNE) er verdensflåten av VLCC'er (Very Large Crude Carriers), skip større enn 220.000 dødvekttonn, på papiret nærmest uendret siden mars i år. Samtidig er oljeproduksjonen som fraktes med VLC'er økt med omkring 1 million fat pr. dag fra andre kvartal til tredje kvartal. Likevel er rateinntjening svak.

GNE mener det skyldes at den effektive delen av flåten har økt. Meglerhuset baserer dette på at de 20 skipene som hittil har blitt solgt til opphugging og de gjenværende gamle tankskipene har hatt en utnyttelse på under 50 prosent siden krigen i Irak. Dermed har de 20 nye skipene som har blitt levert inn i markedet i praksis replassert effektiv kapasitet tilsvarende 40 gamle enheter.

- Det har vært en reell økning i den effektive flåten siden andre kvartal i år, skriver GNE.

GNE har etter presentasjonen tirsdag nedjustert sitt estimat for tredje kvartal, og har for fjerde kvartal et estimat for inntjening på nivå med samme periode i fjor.

Tross en positiv oljerapport fra IEA vil ikke GNE oppjustere sitt estimat for fjerde kvartl, og viser til at fjorårets siste kvartal var påvirket av uforutsette hendelser.

Meglerhuset forventer at Frontline-aksjen vil komme under press som følge av et fortsatt svakt tankmarked.

Oppsummering:
Anbefaling: Selg (kortsiktig)
Kursmål: 14 USD eks. utbytte
Meglerhus: Gjensidige Nor Equities
Dato: 13. august 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere