RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går tilbake til Røkke

Sist oppdatert:
Karl Erik Kjelstad går til Aker fra Aker Yards. Den nye konsernsjefen i verftkjempen er allerede klar.
Aker Yards har ansatt Yrjö Julin som ny konsernsjef. Julin vil etterfølge Karl Erik Kjelstad som skal bli en del av konsernledelsen i Aker ASA.

Yrjö Julin har vært ansatt i Aker Yards siden 2002, først som ansvarlig for Aker Finnyards og siden 2004 som konserndirektør for Aker Yards forretningsområde Cruise & Ferries. Fra Aker Yards` hovedkontor i Oslo kommer Julin til å lede en organisasjon med 20.000 ansatte, og 18 verft i åtte land.

- Under Karl Erik Kjelstads ledelse, har Aker Yards blitt anerkjent for en kombinasjon av strategisk og operasjonell utvikling. De ansatte i Aker Yards har utviklet selskapet fra å ha en årlig omsetning på 12 milliarder kroner til en omsetningsbase på 35 milliarder kroner. Jeg er svært stolt og beæret over å bli bedt om å lede Aker Yards fremover, sier Yrjö Julin.

De nærmeste ukene kommer Julin til å besøke mange av Aker Yards virksomheter for å møte de ansatte og vil i tillegg også treffe kunder, media og andre interessenter.

- Yrjö Julin har en solid bakgrunn fra industrien, og styret er svært tilfreds med at han har sagt seg villig til å overta som konsernsjef i Aker Yards, sier styreformann Svein Sivertsen i Aker Yards.

Da Kjell Inge Røkkes Aker solgte seg ut av Aker Yards tidligere i år fortsatte Karl Erik Kjelstad i stillingen som konsernsjef. Nå går han dermed tilbake til Røkke-sfæren.

- Som aktiv industriell eier engasjerer vi oss sterkt i den strategiske utviklingen av disse selskapene. Samtidig har vi til en hver tid nye prosjekter under utvikling. Kjelstad vil ha en meget sentral rolle i etablering, oppfølging og utvikling av bedrifter i Aker, sier styreformann og konsernsjef Leif-Arne Langøy i Aker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere