RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går videre med italiensk LNG-terminal

Sist oppdatert:
Qatars store gasselskap RasGas sier i dag at de vil gå videre med planene for en offshore mottaksterminal for flytende naturgass utenfor Italia
Prosjektet er i Aker Kværners hender som har hatt forstudien på terminalen, men ifølge Dow Jones venter planene fortsatt på en miljøgodkjennelse fra italienske myndigheter.

Terminalen skal etter planene plasser utenfor den nordlige delen av Italias Adriaterkyst, og vil bli eid i et joint-venture med det italienske energikonsernet Edison.

Kostnadsrammen er stipulert til 900 millioner dollar, og ønsket byggestart er allerede i år. Edison vil ha en eierandel på 10 prosent i terminalen som skal ta imot store volumer, som selskapet allerede har kjøpt fra RasGas.

RasGas eies av det nasjonale gasselskapet til Qatar og energiganten ExxonMobil. Planen er at importen skal starte i 2007.

Prosjektet ligger etter Golar og italienske Saipem prosjekt i løypa for godkjennelser. Det er ventet en endelig godkjennelse av Golar/Saipem-prosjektet i disse dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere