Garanterer topp Ullevaal-matte

20.06.10 12:43

- Nå er vi i full gang med en skikkelig sommerrenovering av matta, slik at den står best mulig rustet til høstsesongen, sier banesjef på Ullevaal Stadion, Thomas Nicolaysen, til forball.no.

Nå vannes og gjødsles gresset og behandles med hullpipe som fjerner gammel vekstmasse og lager hull i matta slik at nye frø får satt seg og vann og næring lettere kommer til for røttene.

- Her om dagen sådde vi cirka 300 kilo frø over hele matta. Det er rai-gress av beste kvalitet, og kommer til å spire kjapt. Nå skal gresset få ligge og godgjøre seg noen uker, og slik situasjonen er nå har vi alle forutsetninger for at Vålerenga – Kongsvinger 18. juli vil spilles på en matte i topp stand.

Ullevaal-matta fikk en tøff start på 2010-sesongen, og etter bare tre kamper ble 35 prosent av gresset byttet ut med nytt grunnet feil i produksjonen hos leverandøren.

- Det tøffeste har vært å få det nye gresset til å jevne seg ut med det gamle for å unngå humpete og ujevn matte. Vi har litt utfordringer i forhold til sol og skygge på stadion, men det har gått veldig bra. Nå ser jeg frem til å ha en flott gressmatte gjennom høstsesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.