*Nettavisen* Nyheter.

Garanterer ungdom jobb

For å få ungdom til å satse på en karriere innen maritime næringer, går fem rederier i Bergensområdet nå sammen og garanterer ungdommene jobb.

28.02.06 12:42

De fem rederiene Rieber Shipping ASA, Mowinckels Vista Ship Management AS, Sartor Shipping AS, Odfjell ASA og HSD Sjø AS garanterer seilingstid om bord i skipene deres etter endt utdanning - noe som er avgjørende for at ungdommene skal få sertifikatene sine.

Garantien gjelder alle som går ut fra maritim teknisk fagskole ved Bergen maritime videregående skole fra og med denne våren til og med våren 2009, skriver Bergens Tidende.

- Bergensområdet utgjør det mest komplette maritime miljøet i hele Norden, og dette må vi bevare. Det er derfor storartet at næringen nå gir garantier til dem som ønsker en maritim karriere, sier daglig leder Atle Kvamme i Maritim Forum Bergensregionen til avisen.

Rektoren ved den maritime utdanningen i Bergen er naturlig nok strålende fornøyd med jobbgarantien, som han tror vil gi Bergen et kjempefortrinn i konkurransen med de andre martime utdanningene her i landet.

Undersøkelser blant de maritime bedriftene og rederiene i Bergensområdet viser at de årlig omsetter for over 50 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.