Bare timer etter at VG 21. februar i år publiserte den mye omtalte dansevideoen med Arbeiderpartiets Trond Giske og 27 år gamle Sofie på utestedet BAR Vulkan, hadde avisens sjefredaktør Gard Steiro en telefonsamtale med Sofie på nesten 17 minutter.

Det melder TV 2, som har fått innsyn i 27-åringens telefonlogg, fredag kveld.

I samtalen sier Sofie at VG-saken om dansevideoen fremstiller henne og Giske helt feil.

Les også: Ber VG-redaktør Steiro gå av

- Var veldig fortvilet

- Jeg oppsummerte den dagen, for å si det sånn. Og jeg var jo veldig fortvilet også. Han fikk vite akkurat sånn som jeg hadde opplevd det den dagen der, sier Sofie til TV-kanalen.

Steiro selv innrømmer at han allerede da fikk vite at 27-åringen var svært misfornøyd med VGs sak.

- Dette var to korte samtaler. Jeg hadde en på kvelden med henne, det var i forbindelse med at NRK kom med sin sak. Og jeg forsto raskt at hun var veldig misfornøyd med VG sin sak, og at hun ikke følte at vi hadde gitt henne en fair behandling, sier Steiro til TV 2 Nyhetene.

Venn filmet samtalen

Telefonloggen, oms TV 2 har fått innsyn i, viser at Sofie snakket med Gard Steiro i 16 og 56 sekunder. Da fortalte hun redaktøren om sine opplevelser av møtet med VG-journalist Lars Joakim Skarvøy.

Deler av hennes samtale med Steiro ble filmet av en av Sofies venner.

- Jeg føler egentlig at all informasjon som ligger fremme i media i dag - om den saken og hendelsesforløpet, alt som har kommet fram i senere tid - også ble fortalt i den telefonsamtalen der. Jeg skjønner ikke valget med å snu skuta så mye senere, sier vennen som filmet samtalen til TV 2 Nyhetene.

Ventet en måned med å fjerne sitater

Først en måned etter at VG først publiserte Giske-videoen, fjernet avisen hennes sitater om at «det ble litt mye» - som Sofie mener hun aldri hadde sagt.

Steiro sier til TV 2 at alvoret i saken gikk opp for dem gradvis.

Les også: Krisemøter i VG - har fjernet sitat i Giske-saken

- Sofie sa det til deg umiddelbart, men du forsto det ikke da?

- Jo, jeg forsto at hun var misfornøyd med det VG hadde publisert. Samtidig var vi i den situasjonen at hun sa én ting til meg, og jeg måtte prøve å undersøke hva som hadde skjedd, sier Steiro til TV 2 Nyhetene.

Les Gunnar Stavrum sin kommentar: Å publisere en sak mot bedre vitende er helt ødeleggende for troverdigheten

Publiserte saken mot Sofies vilje

Det var onsdag kveld at TV 2 først sendte et intervju med kvinnen som danset med Trond Giske på Bar Vulkan i Oslo.

I intervjuet rettet Sofie (27) kritikk mot VG og journalist Lars Joakim Skarvøy, og hevdet at avisa publiserte sin første sak mot hennes vilje.

Hun sa også gjentatte ganger før publisering at hun var direkte feilsitert i saken.