*Nettavisen* Nyheter.

Garden og Braathens fikk pris for beste bedriftsblader

Braathens "På norske Vinger" og H.M. Kongens Gardens blad "Gardisten" gikk til topps i konkurransen "Årets bedriftsblad 2003".

20.06.08 11:02

Prisene ble delt ut under Norsk Kommunikasjonsforenings høstseminar i Stavanger i dag. Braathens passasjermagasin, "På norske Vinger", tok prisen for beste eksternblad, mens "Gardisten" fra H.M. Kongens Garde fikk førstepris i klasse beste internblad.

Ifølge en pressemelding er Gardisten en nykommer, noe som kun må være i Kommunikasjonsforenings-sammenheng. Internbladet ble nemlig startet like etter krigen og har hele veien vært laget av gardistene selv.

På norske Vinger er også en veteran i bladfaget og produseres av Dinamo.

- Mens elektroniske kanaler bygges ut og konjunkturene svinger, øker presset på bedriftsbladene. Likevel viser bidragene i årets konkurranse at bedrifter, organisasjoner og forvaltning fortsatt satser tungt på bedriftsbladet som kommunikasjonskanal. Karakteristisk for de beste bladene er at de har en tydelig retning. De har valgt en profil - og de gjennomfører den profesjonelt i alle ledd, sier juryen i sin vurdering.

Antall deltakere i konkurransen har økt fra i fjor, og 63 blader er vurdert av juryen. Bladene har fått karakter fra 1 til 10 på 18 forskjellige kriterier. Vinnerne i år har høyere poengsum enn vinnerne i fjor, men generelt er det ikke stor nivåforskjell i forhold til i fjor, skriver foreningen i en melding.

Juryen har i år bestått av rådgiver Bente Erlien i Telenor, rådgiver Ulf Winther i Winther Communications, og rådgiver Arne Eidal i Axentum kommunikasjon.

I fjor vant "On Time" fra Berg-Hansens Reisebureau prisen for beste eksternblad (Cox Nissen-Lie produserer magasinet). "People and Paper" fra Norske Skog ble kåret til beste internblad i 2002.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.